Kiss Tibor, alpolgármester: kulturális svédasztalt kínál a Csabai Nyár programsorozat.

Hetven nap alatt 96 programmal várja az érdeklődőket a III. Csabai Nyár programsorozat, melyet Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere Magyarország leghosszabb egybefüggő fesztiváljának nevezett. A programok közül 68 ingyen látogatható, és kultúra mellett fontos szerepet kap a sport is a rendezevényen. Minden hétfőn egy-egy sportág mutatkozik be a tervek szerint. A programsorozat fő helyszínei a főtéren, a Városháza udvarán, valamint az Ibsen-udvarban lesznek. 
A fesztivállal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón Bíró Csaba, az önkormányzat Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke elmondta, hogy ebben az évben is keresik, hogy melyik torta viselje a Munkácsy-torta címet, és ezúttal nem csak békéscsabai, hanem más Békés megyei cukrászok is versenybe szállhatnak alkotásukkal ezért a címért. 
A fesztivált június 19-én nyitja a XVI. Nemzetközi Bábfesztivál, melyen kilenc magyar és öt külföldi társulat várja az érdeklődőket. Mindemellett a Békéscsabai Jókai Színház 32 színházi előadással készül a rendezvényre, közölte Fekete Péter, a színház igazgatója. 
A hetven napon át tartó fesztivált a a Békés megyei Szimfonikus Zenekar nyárbúcsúztató szabadtéri koncertje zárja augusztus 29-én.

hirdetés

hirdetés
hirdetés