Zalai Mihály: olyan alapossággal szeretnénk nekivágni a következő időszaknak, mint elődeink tették

Dr. Túri-Kovács Béla, az Országgyűlés korelnöke is jelen volt Békés megye újraszervezésének 300. évforudulója alkalmából felavatott emléktábla leleplezésén.
Magyarországnak, azok az alkotmányos testületei, melyek a Megyék voltak, a megtartóerőt jelentették. Ezek voltak azok a területek, melyeken érvényesülhetett a régi Magyar Alkotmány, és ezek voltak azok a területek, melyeken ha még csak egy szűk körből is választott, de mégis csak egy válaszott testület képviselte a lakosságot – fejtette ki Dr. Túri-Kovács Béla tudósítónk kérdésére.
Zalai Mihály, a Békés Megyei Ömkormányzat elnöke elmondta, hogy Békés megye jelképeinek újragondolásával azt is szeretnék kifejezni, hogy az előttünk álló időszaknak újult erővel szeretnénk neki vágni, és ezt olyan alapossággal és odafigyeléssel tenni, melyet azok az elődeink is megérdemelnek, akik 300 esztendővel ezelőtt ideköltöztek.
Az avatón készült hangfelvétel mellett meghallgatható az Országgyűlés korelnökével, valamint a Békés Megyei Önkormányzat elnökével készített interjú is.   

hirdetés
hirdetés