Gyorsan a tűz martalékává válhat otthonunk. Tüzes bemutatókon láthattuk, mennyire gyorsan…

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békés megye szerte tart bemutatókat, mellyel az adventi és karácsonyi időszak veszélyforrásaira szeretnék felhívni a figyelmet. Békéscsabán, Gyulán, Orosházán és Mezőkovácsházán tartja bemutatóit a katasztrófavédelem. A békéscsabai szimulációból is láthattuk, hogy milyen gyorsan válhat otthonunk a tűz martalékává.
Sok hasznos információt tudhattunk meg a bemutatók alkalmával, például azt is, hogy mit tegyünk, illetve mit TILOS tennünk ha a zsiradék kigyullad a tűzhelyen (videó felvételünk). Megtudhattuk azt is, hogy a lánglovagok két percen belül elindulnak segíteni a riasztást követően, és percenként 1 km-t tesznek meg, hogy segítsenek. Tehát, ha 10 km-re lakunk a laktanyától 12 percen belül érkezik a segítség.
És mit tehetünk ha baj van? Tárcsázzuk a tűzoltók telefonszámát (105)! De bárhol is vagyunk az Európai Unió területén, hívhatjuk az általános segélyhívó számot: 112.
Videófelvételeinket itt is megnézheti: Gyula – Lakástűz bemutató, Orosháza – Olajtűz a konyhában, Orosháza – Lakástűz szimuláció.
Itt meghallgathaja kapcsolódó hangfelvételeinket is: Lakástűz egy parkolóban Gyulán. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság járja a megyét – A katasztrófavédelem ezúttal Orosházán járt. Megmutatták azt is, mit tilos tennünk az égő zsírral

hirdetés

hirdetés
hirdetés