Példátlan összefogás Békés megyében! A nyolc település által létrehozott társasághoz, 25 település is csatlakozott

Ünnepélyes keretek közt írták alá a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft. társasági szerződését. A példátlan együttműködésel létrejött gazdasági társaságot nyolc település – Gyula, Békés, Szarvas, Kondoros, Körösladány, Vésztő, Sarkad és Dévaványa – vezetői hozták létre, és további 25 Békés megyei település csatlakozott hozzá.
A nonprofit kft. létrehozásának céljával kapcsolatban dr. Görgényi Ernő, Gyula Város polgármestere elmondta, hogy a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklus megváltozott körülmények között zajlik. És ebben az új ciklusban az önkormányzatok számára megítélt projektekben csak olyan költségeket lehet elszámolni projektmedzsment szolgáltatásokkal összefüggésben, melyet kizárólagosan állami, vagy önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság, vagy költségvetési szerv nyújt. A most létrehozott szervezet közös erővel fogja biztosítani a települések számára ezeket a szolgáltatásokat. A létrehozásánál két gondolat vezérelt bennünket, az egyik a szabad akaroton alapuló együttműködési elv, a másik pedig, hogy egy együttműködési keret jöjjön létre az együttműködő Békés megyei önkormányzatok számára – tette hozzá a polgármester. 
A kft. ügyvezetője dr. Glózik Klára nyilatkozatában elmondta, hogy már korábbi munkahelyén, a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Közalapítvány (BMVA) ügyvezetőjeként is fontosnak tartotta a fejlesztéseket tervező gazdasági szereplőkkel való kapcsolattartást, de a BMVA vezetőjeként az eddigiekben főleg vállalkozásokkal voltak napi kapcsolatban egy-egy projekt kapcsán. Ezek a tapasztalatok, ismeretségek nagy segítségére lesznek a most megalapított gazdasági társaság vezetében is. 
Az eseményen készült hangfelvételek között interjút hallhatnak dr. Görgényi Ernővel, dr. Glózik Klárával, továbbá Vantara Gyula, országgyűlési képviselővel, Ribárszki Péter, Kondoros Város polgármesterével, Nyemcsok János, Nagyszénás Nagyközség polgármesterével, Babák Mihály, Szarvas Város polgármesterével, Izsó Gábor, Békés Város polgármesterével. De meghallgatható az eseményen készült felvétel is.

hirdetés