Két óvoda és két bölcsőde újul meg pályázati forrásból

A projekt hosszú távú célja az, hogy a nevelésben, illetve Békéscsabán olyan korszerű, modern, magas minőségi ellátást biztosító intézmény működjön, amely biztosítja az óvoda intézmény és ezzel a település fejlődését. A megvalósuló fejlesztés következtében javulnak az óvodai ellátás körülményei, ezáltal a gyermekközpontú nevelés további fejlesztése is megvalósulhat.
A projekt hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, valamint a fenntartható és minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitás támogatásához, többek között a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítéséhez.
Tündérkert Óvoda Szegfű utca 11. szám alatti ingatlan fejlesztése
A meglevő épületben az eredeti funkciók megmaradnak, felújítási munkák lesznek. Ezzel egyidejűleg energiahatékonysági korszerűsítés is megvalósul, amely magába foglalja a homlokzat utólagos hőszigetelését, homlokzati nyílászárók cseréjét, zárófödém utólagos hőszigetelését, központi fűtés, valamint komplett elektromos rendszer felülvizsgálatát és szükség szerinti átalakítását. Háztartási méretű napelemes kiserőmű (HMKE) létesítését is tervezik
Lencsési Óvoda fejlesztése
A meglévő épületben az eredeti funkciókat megtartjuk.A meglévő épületben felújítási munkákat tervezünk.Ezzel egyidejűleg energiahatékonysági korszerűsítést végeznek, ami magába foglalja a homlokzat utólagos hőszigetelését, a korábban ki nem cserélt homlokzati nyílászárók cseréjét, zárófödém utólagos hőszigetelését, központi fűtési, valamint komplett elektromos rendszer felülvizsgálatát és szükség szerinti átalakítását.
3. számú Bölcsőde bölcsőde épület átalakítása, felújítása és bővítése
vállalt fenntartási kötöttségek figyelembevételével a gondozási egység, a multifunkciós terem, a vasaló-tisztaruha raktárhelyiségek kialakítása a meglévő épületen belül történik. A bölcsőde működése során igény merült fel további egy bölcsődei gondozási egység, multifunkciós terem, vasaló-tisztaruha raktárhelyiségek kialakítására. A meglévő bölcsőde adottságait és a korábbi fejlesztésre.
Pataky László utca 2. szám alatti bölcsőde épület átalakítása, felújítása és bővítése
A bölcsőde működése során igény merült fel további egy bölcsődei csoportszoba kialakítására. A meglévő épülethez kapcsolódóan új épületrészt építünk az új csoportszoba kialakítása céljából. A meglévő épületben az épület adottságait figyelembevételével felújítási munkákat terveznek.

hirdetés

hirdetés
hirdetés