Békés várossá nyilvánításának 45. évfordulóját ünnepelték

Békés várossá nyilvánításának 45. évfordulója alkalmából ünnepi testületi ülésre került sor a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban 2018. április 13-án a kora délutáni órákban.
Az ünnepi testületi ülésen került sor a hagyománynak számító „Békés Városért” kitüntetések átadására is.
A kóruskultúra fenntartásáért és a Békés-tarhosi Énekiskola szellemi örökségéért végzett kiemelkedő tevékenységéért Gellénné Körözsi Eszter pedagógus kapott kitüntetést.
A testület a város mozgóképkultúrájának fellendítéséért végzett kiemelkedő munkájáért, lokálpatriotizmusáért Békés Városért kitüntetést adományozott Vámos Zoltán operatőr-pedagógusnak.
Békés Város Díszpolgára kitüntetésben 2018-ban Hégely László részesült, a város népi kultúrája területén végzett kiemelkedő tevékenységéért. A nyugdíjas pedagógus – aki számos civil szervezetnek tagja, a békési Tündérkert megálmodója – önzetlen és segítő munkája példaértékű, követésre méltó. Korábban Békés Városért elismerést és KÉSZ díjat is kapott már.
A képviselőtestület a városban végzett kiemelkedő, fáradhatatlan közösségépítő és hagyományőrző tevékenységéért a Belencéres Néptáncegyüttest „Civilek a Városért” címmel tüntette ki.

hirdetés

hirdetés
hirdetés