37 millió forintos csalás: őrizetben a gyanúsított

Egy Békés megyei nő több mint 100 ezer eurót csalt ki egy osztrák férfitól, aki a közös életkezdés reményében adta oda neki a megtakarítását.

A nő azonban nem akart szorosabb kapcsolatot vele, elérhetetlenné vált a férfi számára, a pénzt pedig élettársával elköltötte.Csalás gyanúja miatt vett őrizetbe a Sarkadi Rendőrkapitányság 2018. augusztus 14-én egy geszti nőt. A 26 éves nő az elmúlt években rendszeresen, évente több hetet töltött külföldön, klubokban, bárokban szexuális szolgáltatást nyújtott a vendégeknek. Ausztriában 2017 végén, 2018 elején megismerkedett egy férfival, aki szorosabb kapcsolatot akart létesíteni vele. A közös életkezdés reményében, házvásárlásra a férfi két részletben 37 millió forintnyi eurót adott a nőnek.

hirdetés

A nő azonban nem tervezett közös jövőt az osztrák férfival, állítása szerint a pénzt a szexuális szolgáltatásaiért kapta tőle. Miután hazautazott Magyarországra, az osztrák férfi számára elérhetetlenné vált, nem fogadta a telefonhívásait, nem válaszolt az üzeneteire. Az eurót a nő élettársával több részletben, Békés megyei pénzváltókban forintra váltotta és nagy részét együtt elköltötték. Többek között házat, gépkocsikat, háztartási gépeket, televíziót, bútort, építőanyagot, arany ékszereket vásároltak, a házat felújították.

A Sarkadi Rendőrkapitányság a 26 éves nőt csalás bűntett elkövetésével gyanúsítja. Élettársa ellen bűnpártolás gyanúja miatt szintén büntetőeljárás indult. A rendőrség azokat a dolgokat, amelyeket a pár a nyomozás adatai szerint az osztrák férfitól kicsalt pénzen vásárolt, lefoglalta.

Forrás: police.hu

Szóljon hozzá!

− 3 = 1