Nem akadály a fiatal keret

Hazai pályán 2-0-ra nyert az Előre a BFC Siófok ellen. Fotó: Békéscsaba 1912 Előre

 

hirdetés

Viszonylag jól indította az új szezont a Békéscsaba 1912 Előre első csapata. Jelenleg a tabella elején foglalnak helyet, ráadásul a hazai mérkőzéseiket is sikeresen teljesítették – az elmúlt évhez képest ezen mindenképpen szerettek volna javítani.

A másodosztályban az átlagéletkort tekintve talán a békéscsabai keret a legfiatalabb, ami megváltoztatja a szakmai stáb munkáját is, hiszen ezek a játékosok nem rendelkeznek még akkora rutinnal, mint idősebb társaik. Boér Gábor vezetőedző szerint ennek ellenére nagyon jó, lelkes csapatuk van, jó együtt dolgozni ezekkel a fiúkkal. A sérülések is hamarabb elérik sajnos a játékosokat, éppen a korábbi kevesebb terhelés miatt, ez a nem túl bő keret mellett valószínűleg szintén be fogja határolni a kezdő tizenegy variálhatóságát.

Korán kezdődött a szezon, ahogy az előző évben is, idén is számos megmérettetés vár a csapatra. A bajnokságban heti két fordulót játszanak, emellett a Magyar Kupában is igyekeznek majd a lehetőségeikhez mérten helytállni. Az egyik nagy célkitűzése ennek a szezonnak, hogy a tavalyi hazai mérlegen javítsanak. Korábban ugyanis idegenben sokkal több mérkőzésen tudtak jól szerepelni, mint hazai pályán. Pedig erre a szurkolók támogatása miatt is nagy szükség van.

A feljutás idén sem kifejezett cél, éppen a fiatal keret miatt. Inkább a csapat közös jövőjét szeretnék megalapozni, amire jó esélyek vannak. Természetesen minél több pontot szeretnének gyűjteni, hogy a kiesés miatti esetleges bizonytalanság még csak fel se merülhessen. Emellett látványos, jó játékkal szeretnének örömet szerezni a hazai szurkolóknak és a meccsekre kilátogatóknak egyaránt.

hirdetés

Szóljon hozzá!

85 + = 88