Stroll: Még a tapasztalat sem fog segíteni a Williamsen

stroll Fotó: Kaiser Erika

Lance Stroll szerint nem lesz sokkal jobb a Williams jövőre, ha egy tapasztalt pilótát fognak szerződtetni.

Hiába ünnepelhetett dupla pontszerzést a grove-i gárda Monzában, továbbra is a bajnokság utolsó helyén szerénykednek hét megszerzett ponttal. A pilóták sokat szenvednek a csapat idei modelljével, az FW41-gyel, ami rendkívül instabilra és lassúra sikeredett. Amin pedig a rutintalan pilóta páros sem segített.

hirdetés

Stroll úgy véli, hogy hiába fognak tapasztalt pilótát igazolni, azzal sem lesznek sokkal jobb helyzetben, akárcsak a McLaren.

„Alapvetően mi számos területen küszködünk ebben az évben, és az első naptól kezdve az autó viselkedése és a szezonközbeni fejlesztések miatt csak azt tudom mondani, hogy további kihívásokkal állunk szemben. Ha példának vesszük a McLarent, bár nem vagyok abban a helyzetben, hogy kritizáljam őket, de ha megnézzük Alonsot akinek rengeteg tapasztalata van, mégis ők ugyanígy szenvedtek Belgiumban, ahogy mi.” – nyilatkozta a Motorsport Week-nek.

Ami pedig saját magát illeti, a korábbi Formula 3-as bajnok szerint, idén sokkal jobban teljesít, még ha csak hat pontot is szerzett, szemben a tavalyi negyvennel.

„Folyamatosan figyelem az adataimat, elsősorban a tavalyi évhez képest, hogy hogyan vezettem, hogyan menedzseltem a gumikat meg egyéb dolgokat, és ezekből úgy érzem, hogy idén sokkal komplettebb vagyok. Sokkal jobban megértem, hogy hogyan tudnák többet kihozni az autóból az időmérőn és a versenyen is. Mint más csapattársak, mi is igyekszünk össze dolgozni, igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni egymásból.” – zárta.

Forrás: Racingline.hu