A Gyulai Szakképzési Centrum is felkészült az új tanévre

Fotó: Körös Hírcentrum

A Gyulai Szakképzési Centrumban szintén sikeresen és zökkenőmentesen elindult a tanév. Bár a nyári időszakban is bőven volt feladatuk a pedagógusoknak, mindenki kipihenve várta a szeptembert – mondta el Kovács Zsuzsa, a centrum főigazgatója.

A nyári hónapokban programok szervezése volt terítéken, szakmakóstoló táborokat tartottak több tagintézményben az általános iskolás diákok számára. Ez azért jó, mert ezeken keresztül a fiatalok “belekóstolhatnak” a szakmakínálatba, és talán nagyobb kedvvel választják majd a szakképzést. Mivel az általános iskolákban is egyre kevesebb a tanuló, így a középfokú oktatásban is csökken a létszám, ezért van szükség az ehhez hasonló kedvcsináló rendezvényekre.

A tanévkezdés előtt sor került a különböző szabályzatok áttekintésére, módosítására, az órarendek összeállítására. A tantárgyfelosztás is zökkenőmentes volt. Mozgás még természetesen előfordulhat, hiszen október elejéig még lehetnek módosítások a tagintézményekben – szögezte le Kovács Zsuzsa.

Pályázatok tekintetében a Szakképző intézmények átfogó fejlesztése című projekt kap most kiemelt figyelmet, ez elsősorban a felzárkóztatást, a lemorzsolódás csökkentését, a tehetséggondozást célozza. Október végéig osztják csoportokba a diákokat, utána indulhat el. Erasmus pályázatban is vesznek részt tanulók több tagintézményből, ők az ősz folyamán Ausztriába és Németországba utaznak majd.

Jancsurák József, a GySzC szakmai főigazgató-helyettese megosztotta, a szakgimnáziumi, szakközépiskolai, szakiskolai és a felnőtt képzések ugyanúgy folytatódnak, ahogyan a korábbi tanévben. Az oktatás színvonalát igyekeztek emelni, pályázati forrásból számos új oktatási eszközt, számítógépet, szimulátort tudtak vásárolni a tagintézmények számára. Saját forrásból az intézményeket és azok környezetét is megszépítették, hiszen a diákoknak ez is legalább annyira fontos.

A Kovács Zsuzsával és Jancsurák Józseffel készült teljes interjút itt meghallgathatják:

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.