Ocon éhesebb a sikerre, mint valaha

ocon Fotó: Tajthi Andrea

Esteban Ocon elmondta, motiváltabb, mint valaha és nagy sikereket akar elérni a Forma-1-ben.

Látni a kortársait, Charles Leclercet, Pierre Gaslyt vagy Lando Norrist egyre feljebb lépkedni a ranglétrán a franciát is arra sarkallja, hogy még jobban akarjon, és még inkább megmutassa, helye van az F1-ben.

hirdetés

„Az F1-ről álmodom, azzal kelek, azzal fekszem, arra gondolok, azzal játszom” – írta Ocon a közösségi oldalán. „Versenyzésre születtem, az álmom pedig mindig is az volt és az is lesz, hogy bajnok legyek.”

A probléma csak az, hogy záródnak az ajtók a francia előtt, akár ülés nélkül is maradhat, hiába a jó teljesítmény a Force Indiában. Majdnem biztos, hogy a helyét jövőre (vagy hamarabb) Lance Stroll veszi át, tudniillik egy olyan konzorcium vette meg a csapatot, melyet édesapja vezet.

Leclerc a Ferrarival, Norris a McLarennel állapodott meg, a veterán Kimi Räikkönen pedig 2 éves szerződést írt alá a Sauberrel. Fogynak a helyek, a vesztese pedig Ocon lehet ennek a pilótakeringőnek. Helmut Marko gyakorlatilag kizárta, hogy bármelyik Mercedes által támogatott versenyző is beülhetne a Toro Rossóba. A Williamsnél még lehet esélye, de ott Robert Kubica lehet a befutó.

Azonban Ocon nem adja fel.

„Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat és a támogató üzeneteket, amiket minden nap kapok” – írta a Twitteren. „Voltak kemény szituációk korábban is, de mindig sikerült kilábalni ezekből. Eddig sem volt könnyű a karrierem. Megígérhetem, hogy nem adom fel. Motivált vagyok és a régi riválisaim mind topcsapatoknál vannak. Ez még éhesebbé tesz engem.”

Ocon 6. lett Belgiumban és Olaszországban is és újabb pontokban reménykedik Szingapúrban.

„A nyári szünetet követő két versenyen megmutattuk, milyen jó a tempónk és sok pontot gyűjtöttünk. Szingapúrban is szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot.”

Forrás: Racingline.hu

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!