Edoardo Mortara lesz Felipe Massa csapattársa a Venturinál

Edoardo Mortara Fotó: Fia Formula E
hirdetés

A Venturi Formula E csapata hivatalosan is bejelentette, hogy milyen pilótapárossal fog rajthoz állni a 2018\2019-es szezonban. Korábban az már biztos volt, hogy Felipe Massa személyében egy újonc is fog náluk versenyezni, az ő csapattársa pedig az idén is náluk versenyző Edoardo Mortara lesz.

Futó Szöveg

Az első benyomás is sokat számított náluk, hiszen Mortara kis híján megszerezte első futamgyőzelmét már a nyitó hétvégén Hong Kongban, ám az élen haladva megforgott és elvesztette a győzelmet. Majd Mexikóvárosban újra lenyűgözte csapatát, ám nem tudta befejezni az idei szezont. Az utolsó három fordulót ki kellett hagynia, mert máshol voltak kötelezettségei. A következő idényben azonban már teljes szezont fog futni.

hirdetés

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra képviselhetem a Venturi csapatot a Formula E bajnokságban. A nagyívű fejlődés és az egyre nagyobb érdeklődés azt mutatja, hogy ez a sorozat a motorsport jövője. Mint a Venturi csapat tagja, az előző szezonban erősnek éreztem magam és a csapatban rejlő potenciált is. Emellett személyesen is nagyon sok támogatást kaptam a csapattól. Ez rettentően fontos egy pilóta számára a rajongók támogatása mellett, amire rendkívül büszke vagyok. Arra is nagyon büszke vagyok, hogy Felipe Massa mellett versenyezhetek, aki az egyik legtapasztaltabb és a leggyorsabb pilóta a világon.” – nyilatkozta boldogan Mortara.

Susie Wolff csapatfőnök a következő képpen kommentálta a bejelentést:

„Edoardoval való hosszabbítást komoly megfontolás előzte meg. Meggyőződésünk, hogy ő és Felipe Massa egy erős párost fognak alkotni a második generációs autók volánja mögött. Tudjuk, hogy Edoardonak voltak más lehetőségei is, de örülünk, hogy a Venturi és a formula autózás mellett kötelezte el magát. Tapasztalata értékes lesz a fejlődésünk számára.”

Gildo Pastor, az istálló elnökét is lenyűgözte a svájci teljesítménye.

„Edoardo minden bajnokságban a maximumot nyújtja. A negyedik szezonban lenyűgözött minket, és kész arra is, hogy még tovább fejlődjön. Minden bizalmamat a képességeibe helyezem, és remélhetőleg még több dobogós helyezést tud nekünk szerezni. Nagy öröm számomra, hogy ebben a szezonban is velünk fog versenyezni, generációjának egyik legjobbja.”

Forrás: Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

3 + 5 =