Edoardo Mortara lesz Felipe Massa csapattársa a Venturinál

Edoardo Mortara Fotó: Fia Formula E

A Venturi Formula E csapata hivatalosan is bejelentette, hogy milyen pilótapárossal fog rajthoz állni a 2018\2019-es szezonban. Korábban az már biztos volt, hogy Felipe Massa személyében egy újonc is fog náluk versenyezni, az ő csapattársa pedig az idén is náluk versenyző Edoardo Mortara lesz.

Az első benyomás is sokat számított náluk, hiszen Mortara kis híján megszerezte első futamgyőzelmét már a nyitó hétvégén Hong Kongban, ám az élen haladva megforgott és elvesztette a győzelmet. Majd Mexikóvárosban újra lenyűgözte csapatát, ám nem tudta befejezni az idei szezont. Az utolsó három fordulót ki kellett hagynia, mert máshol voltak kötelezettségei. A következő idényben azonban már teljes szezont fog futni.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra képviselhetem a Venturi csapatot a Formula E bajnokságban. A nagyívű fejlődés és az egyre nagyobb érdeklődés azt mutatja, hogy ez a sorozat a motorsport jövője. Mint a Venturi csapat tagja, az előző szezonban erősnek éreztem magam és a csapatban rejlő potenciált is. Emellett személyesen is nagyon sok támogatást kaptam a csapattól. Ez rettentően fontos egy pilóta számára a rajongók támogatása mellett, amire rendkívül büszke vagyok. Arra is nagyon büszke vagyok, hogy Felipe Massa mellett versenyezhetek, aki az egyik legtapasztaltabb és a leggyorsabb pilóta a világon.” – nyilatkozta boldogan Mortara.

Susie Wolff csapatfőnök a következő képpen kommentálta a bejelentést:

„Edoardoval való hosszabbítást komoly megfontolás előzte meg. Meggyőződésünk, hogy ő és Felipe Massa egy erős párost fognak alkotni a második generációs autók volánja mögött. Tudjuk, hogy Edoardonak voltak más lehetőségei is, de örülünk, hogy a Venturi és a formula autózás mellett kötelezte el magát. Tapasztalata értékes lesz a fejlődésünk számára.”

Gildo Pastor, az istálló elnökét is lenyűgözte a svájci teljesítménye.

„Edoardo minden bajnokságban a maximumot nyújtja. A negyedik szezonban lenyűgözött minket, és kész arra is, hogy még tovább fejlődjön. Minden bizalmamat a képességeibe helyezem, és remélhetőleg még több dobogós helyezést tud nekünk szerezni. Nagy öröm számomra, hogy ebben a szezonban is velünk fog versenyezni, generációjának egyik legjobbja.”

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.