Bemutatkozott a BMW Formula E autója

Fotó: BMW AG

Lehullt a lepel a Formula E-be gyári csapatként beszálló BMW autójáról, ami az iFE.18 kódnevet kapta.

A BMW motorsport igazgatója Jens Marquardt elmondta, hogy a erőforrás elemek tervezésekor a teljesítmény került előtérbe.

„Ezeket mondtuk és tanácsoltuk a tervezőinknek: Felejtsétek el mindazon megfontolásokat, amiket a fejlesztésnél gyakran alkalmaznátok, csak a teljesítményre, a minél nagyobb hatékonyságra és a minél kisebb súlyra törekedjetek. Ha pedig elértük ezt a pontot, akkor már gondolkozhatunk azon is, hogy hogyan fogjuk ezt beintegrálni a sorozat gyártásba a későbbiekben.” – nyilatkozta.

A csapat azzal az Andretti Autosporttal működik együtt, amelyik már a sorozat kezdete óta jelen van. A pilótáik is tőlük lesznek, Antonio Felix Da Costa, aki a tavalyi évet az Andretti csapatnál töltötte, társa pedig a tavalyi tesztpilóta, Alexander Sims lesz.

„Úgy vélem, hogy nekünk olyan partnereink, pilótáink, személyzetünk van, ami alkalmas arra, hogy a legmagasabbra juttassa a csapatot a Formula E-ben. Mindenki, mindkét oldalról elkötelezett a BMW iFE.18 fejlesztése érdekében, és már alig várom, hogy a pályán legyen. Nem csak a Formula E új korszakába lépünk, hanem az egész motorsport új érájába is.” -mondta Michael Andretti csapattulajdonos.

Forrás: Racingline.hu

 

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.