Ricciardo nem hiszi, hogy 2020-nál előbb dobogóra áll

ricciardo Fotó: Kaiser Erika

A Renault-hoz igazoló Daniel Ricciardo nem számít arra, hogy jövőre pezsgőzhet, és a cipőjéből ihat a dobogón, szerinte erre 2020-ig várnia kell.

Az ausztrál úgy gondolja, normál körülmények között jövőre még nem lesznek a dobogó közelében.

„Szerintem a dobogóra és a cipőből ivásra még 2020-ig várnunk kell” – nyilatkozta Ricciardo a Sky F1-nek. „Nem akarom kizárni 2019-ben a pódium lehetőségét, de reálisan nézve a dolgokat olyan körülmények kellenek hozzá, mint például 2017-ben Bakuban. Szerintem ez csak az azt követő évben fog megvalósulni, a fejlődési görbe alapján.”

Ricciardo ezen szavai talán csalódást okoznak a rajongóinak, azonban a 29 éves ausztrál szerint nem lenne jobb helyzetben jövőre, ha a Red Bullban marad. A bikások 2019-től Honda erőforrásokat használnak Renault helyett.

„Jelenleg úgy néz ki, a Mercedesen és a Ferrarin kívül más csapat nem harcolhat a címért jövőre sem. Nyilván a Red Bull Hondáról nem lehet sokat tudni, de a két fő esélyes a Mercedes és a Ferrari. Szerintem 2019 egy amolyan építkezős év lesz, megteszünk mindent jövőre és 2020-ban támadunk” – zárta gondolatát Ricciardo.