Győzelemmel kezdte a hazai rendezésű nemzetközi tornát a BRSE

brse Fotó: BRSE

BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE – STRABAG BRATISLAVA
3-0 (24, 18, 16)
Békéscsaba, 800 néző. V.: Ujházi Mónika, Halász Enikő

BRSE: Tálas (3), Glemboczki (11), Bodnár (4), Perovic (9), Mlinar (14), Medic (10)
Csere: Molcsányi, Szpin (libero), Szedmák(4), Bodovics(3), Fábián (1), Pekárik.
Szakmai igazgató: Kormos Mihály

Strabag: Oveckova (7), Hudecova (4), Hronska (5), Pavlovic (8), Yaneva (6), Stumpelova (6)
Csere: Jancova, Spankova (libero), Sevarika (4)
Vezetőedző: Bernath Pavel

AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA
1. szett: 7-8, 16-14, 21-18. 2. szett: 8-5, 16-12, 21-14. 3. szett: 8-6, 16-11, 21-15.

Csapatunk a szlovák bajnok Strabag Bratislava ellen lépett pályára péntek este a BORAQUA Kupa 2018. hazai rendezésű nemzetközi felkészülési tornán. Az első szett nagy küzdelmet hozott, jól tartotta magát a szlovák bajnok, azonban a végén a házigazdák koncentráltak jobban, így 26:24-el nyerte az első etapot a BRSE.

A második szettet jobban kezdte a vendég csapat, azonban kezdeti lendületük alábbhagyott, fokozatosan őrölte fel ellenfelét a magyar bajnok. Ebben a periódusban lendületesen és tetszetősen játszott Kormos Mihály együttese, mindezt vastapssal jutalmazta a szép számú közönség. 25 – 18-ra nyerték ezt a játékrészt Molcsányi Ritáék.

A 2-0-ás előny birtokában sem engedett ki a házigazda, a pozsonyiak megtörtek és kiengedték kezükből a mérkőzés sorsát. Lehetőséget kaptak a csabai fiatalok, Bodovics Hanna, Szedmák Réka és Fábián Fanny remekül szállt be, utóbbi játszi könnyedséggel húzta át a mérkőzéslabdát, így csapatunk 3-0-ra győzte le a szlovák bajnokot.

A BRSE vasárnap 17 órától az Agroland Timisoara ellen folytatja a tornát.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK
Kormos Mihály: Az első szettben próbáltunk egyes taktikai elemeket beépíteni a játékunkba, amelyeket az elmúlt időszakban nem alkalmaztunk. A második játszmában változtattunk, egyre jobb és összeszedettebb játékot produkált a csapat. Szerencsére a fiatal játékosaink is jól szálltak be a meccsbe, így magabiztos 3-0-ás sikert tudtunk aratni.

Bernath Pavel: Taktikailag fel volt készítve a csapat, de már az első játszmában megijedtek a lányok, aztán ennek az lett az eredménye, hogy elvesztették a mérkőzést. Úgy gondolom hasznos volt ez a találkozó, hiszen felkészülésünk finisében járunk, így van még időnk csiszolni a játékunkon. Bízom benne, hogy sikerült javítanunk a Temesvár ellen, hiszen csütörtök este már a MEVZA Kupában játszunk a Zágráb ellen.

Forrás: BRSE


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!