DTM: Bajnok a Mercedes, egyéniben továbbra is nagy a küzdelem

dtm, mercedes Fotó: Kaiser Erika

Habár a stuttgarti központú Mercedes-AMG nem szerzett győzelmet a német túraautó-bajnokság ausztriai fordulójában, így is akadt okuk az ünneplésre.

A háromcsillagos márka nyolcadik bajnoki címét szerezte a sorozatban, jelenleg 865 ponttal állnak a tabella élén, 202 egységgel megelőzve a BMW-t, így egy fordulóval a szezon vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert. Habár a stuttgarti gyártó bajnoki címre esélyes brit versenyzője, Gary Paffett pole pozícióból rajtolhatott vasárnap, nem tudta megtartani a kvalifikáción megszerzett pozícióját, és végül harmadikként intették le.

A McLaren korábbi tesztversenyzője nem volt elégedett a Mercedes teljesítményével, de végső soron boldog, hogy növelte az előnyét márkatársával, Paul di Restával szemben: „Boldognak kell lennünk, hogy itt lehetünk a dobogón. Csalódást keltő, hogy nem tudtunk győzni a pole-ból indulva, de boldog vagyok a bajnokságot illetően, mert hoztam néhány pontot di Restán.”

A Mercedes vezetője, Ulrich Fritz sem volt felhőtlenül boldog a hétvégét követően, és egy rendkívül kemény csatára számít az egyéni bajnoki címért folytatott harcban két hét múlva a Hockenheimringen.

A versenyzők között egy fordulóval a szezon vége előtt Paul di Resta áll az élen 229 ponttal. A korábbi Forma-1-es versenyzőt 4 egységgel lemaradva követi Gary Paffett, a harmadik helyen pedig sorozatban negyedik futamgyőzelmét szerző René Rast áll, 199 ponttal.

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.