Verstappen emlékezetes Orosz Nagydíjat szeretne a születésnapján

verstappen Fotó: Kaiser Erika

A hétvégi Orosz Nagydíjon Max Verstappen különleges mérföldkőhöz ér el – a 21. születésnapját ünnepli – már csak emiatt is emlékezetessé tenné futamát.

Sok országban 21 éves kortól mondhatja magát az ember hivatalosan felnőttnek, de a Forma-1 színterén a holland érettsége már most vitathatatlan. Amíg a csapattárs, Daniel Ricciardo nem számít semmi extrára Szocsiban, addig a négyszeres futamgyőztes megpróbál mindent kihozni magától, hogy alkalomhoz illő eredményt érhessen el.

„Az idei Orosz Nagydíj elég különleges lesz számomra. A 21. életévemet pont vasárnap, a futam napján töltöm be, szeretném emlékezetessé tenni. Ha jól emlékszem, a 18. szülinapomat is itt ünnepelhettem, szóval nem ez lesz az első szülinapom Szocsiban. Szerintem az orosz futam nagy jövő előtt áll és még mindig kicsit újnak érzem.”

Verstappennek nincsenek kiemelkedő eredményei a pályáról, kétszer szerzett pontot, egyszer kiesett. Azonban így is jó véleményen van a pályáról.

„Az olimpiai park mellett helyezkedik el, ez adja a pálya egyediségét. Az aszfaltcsík egyes részein lenyűgöző látvány tárul elénk, a hotelek is nagyszerűek. Egyik oldalon a hegyeket láthatjuk, a másikon a tengert. Nem ez a legjobb pályánk, szóval létfontosságú lesz az autó beállítása a pálya jellegzetes kanyarjaira. Tudjuk, hogy az egyenesekben veszíteni fogunk, tehát a kanyaroké a kulcsszerep.”

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.