Több lett a projekt, csökkent a Mercedes profitja

Fotó: Kaiser Erika

A Mercedes AMG High Performance Powertrains Limited (HPP) felelős a Mercedes F1-es hibrid erőforrásaiért, és szállítja azokat a regnáló bajnok csapatnak, valamint ügyfélcsapataiknak: a Force Indiának és a Williamsnek. Így ezek értékesítése 192 millió fontot (~70 milliárd forint) hozott nekik 2017-ben, Ez az összeg egy évvel korábban “csak” 140 millió font volt, számolt be róla a RaceFans.

A vállalat adózás előtti eredménye azonban 8,5 millió fontra (~3 milliárd forint) csökkent a korábbi 12,9 millióról.

Ugyan a Mercedes HPP elsősorban az F1-es erőforrásokkal foglalkozik, de a Daimlernek is biztosítanak erőátviteli mérnöki szolgáltatásokat, így született meg például a Project One nevű hiperautó is. Dolgoztak azonban a Formula E-s erőforrásokon is, a 2019/20-as szezonra, mikor is a Mercedes jelen lesz már az elektromos szériában.

Arról nem közölt információt a Mercedes, hogy milyen arányban oszlanak meg a cégnél az F1-es és az egyéb tevékenységek, de a feltevések szerint 80/20% lehet az F1 javára. Tovább bontva az “egyéb” 20%-át, a megoszlás 65/35% a hiperautó javára, összevetve az FE-vel.
A HPP alkalmazottjainak száma is nőtt, a 2016-os 571 fő 2017-ben 637 főre gyarapodott, beleértve többek között a gyakornokokat is.

A Mercedes HPP 2017-es kiadásainak 83%-a az Egyesült Királyságban ment végbe.

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.