Az Andrássy Gyula Gimnázium tanulói nyerték a Békés megyei Haditorna versenyt!

Andrássy, haditorna A fotón balról jobbra: Ancsin Zsolt, Avramucz Dániel és Csontó Dániel látható. Fotó: Körös Hírcentrum

17. alkalommal rendezték meg a Haditorna versenyt, a Békés megyei forduló abszolút nyertesei az Andrássy Gyula Gimnázium tanulói lettek, így ők képviselik majd megyénket az országos bajnokságban. A megmérettetésen, mintegy 200 diák vett részt.

hirdetés

A tornára több Békés megyei általános és középiskolás diák nevezett, 4 fős csapatokban mutathatták meg mit tudnak. A versenyszámok és a feladatok között volt tájfutás, távbecslés, kézigránát(KGR) hajítás, lövészet, íjászat, totó, fegyveres váltófutás, és elsősegély nyújtásban is jeleskedniük kellett a résztvevőknek.

hirdetés

A verseny során természetesen minél több pontszám összegyűjtése volt a cél, a legtöbb egységet szerző csapat az “AGK 47” -volt, ők a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium, 11. évfolyamának tanulói, név szerint: Ancsin Zsolt, Avramucz Dániel, Csontó Dániel és Szántó Simon Péter. A csapat képviseli majd megyénket az országos megmérettetésen. A többi résztvevő is kiválóan szerepelt, helyezésük szerinti jutalmakat és különdíjakat is kaptak. A helyszínt egyébként idén is a békéscsabai reptér biztosította.

A rendezvényen dr. Rákóczi Attilával, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatójával beszélgettünk, mint elmondta, a kormányhivatal számára is fontos ez az esemény. A fiatalok rendkívül hasznos ismeretekkel gazdagodhatnak, megtanulhatják mennyire fontos és hasznos lehet csapatban dolgozni, ami később a javukra válhat. “A rendezvény fontos a kormányhivatal számára is, hiszen ott ahol ennyi fiatal megjelenik, az az ember számára öröm. Ahol fiatalokat látunk, ott a jövőt látjuk” -mondta.

Braun Tibor őrnagy a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője úgy nyilatkozott, 2019-től lehetséges, hogy megváltozik a verseny rendszere. “Eddig megyei döntők voltak, majd az országos, de ki szeretnénk bővíteni egy járási döntővel is. Értelemszerűen így még több csapat tudna részt venni a versenyen” -zárta gondolatait Braun Tibor őrnagy.

Gratulálunk a verseny összes résztvevőjének a kitartásért és a helytállásért!

 

Dr. Rákóczi Attila a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója:

 

Braun Tibor őrnagy:

 

 

Képgaléria:

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 88 = 91