Az Andrássy Gyula Gimnázium tanulói nyerték a Békés megyei Haditorna versenyt!

Andrássy, haditorna A fotón balról jobbra: Ancsin Zsolt, Avramucz Dániel és Csontó Dániel látható. Fotó: Körös Hírcentrum

17. alkalommal rendezték meg a Haditorna versenyt, a Békés megyei forduló abszolút nyertesei az Andrássy Gyula Gimnázium tanulói lettek, így ők képviselik majd megyénket az országos bajnokságban. A megmérettetésen, mintegy 200 diák vett részt.

A tornára több Békés megyei általános és középiskolás diák nevezett, 4 fős csapatokban mutathatták meg mit tudnak. A versenyszámok és a feladatok között volt tájfutás, távbecslés, kézigránát(KGR) hajítás, lövészet, íjászat, totó, fegyveres váltófutás, és elsősegély nyújtásban is jeleskedniük kellett a résztvevőknek.

A verseny során természetesen minél több pontszám összegyűjtése volt a cél, a legtöbb egységet szerző csapat az “AGK 47” -volt, ők a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium, 11. évfolyamának tanulói, név szerint: Ancsin Zsolt, Avramucz Dániel, Csontó Dániel és Szántó Simon Péter. A csapat képviseli majd megyénket az országos megmérettetésen. A többi résztvevő is kiválóan szerepelt, helyezésük szerinti jutalmakat és különdíjakat is kaptak. A helyszínt egyébként idén is a békéscsabai reptér biztosította.

A rendezvényen dr. Rákóczi Attilával, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatójával beszélgettünk, mint elmondta, a kormányhivatal számára is fontos ez az esemény. A fiatalok rendkívül hasznos ismeretekkel gazdagodhatnak, megtanulhatják mennyire fontos és hasznos lehet csapatban dolgozni, ami később a javukra válhat. “A rendezvény fontos a kormányhivatal számára is, hiszen ott ahol ennyi fiatal megjelenik, az az ember számára öröm. Ahol fiatalokat látunk, ott a jövőt látjuk” -mondta.

Braun Tibor őrnagy a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője úgy nyilatkozott, 2019-től lehetséges, hogy megváltozik a verseny rendszere. “Eddig megyei döntők voltak, majd az országos, de ki szeretnénk bővíteni egy járási döntővel is. Értelemszerűen így még több csapat tudna részt venni a versenyen” -zárta gondolatait Braun Tibor őrnagy.

Gratulálunk a verseny összes résztvevőjének a kitartásért és a helytállásért!

 

Dr. Rákóczi Attila a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója:

 

Braun Tibor őrnagy:

 

 

Képgaléria:

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.