2018. október 5. – Megvilágosodás Napja

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén is megrendezi a Megvilágosodás Napját. Ősszel rövidülnek a nappalok, egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedni. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a láthatóság fontosságára.

A rendőrség és az akcióban résztvevő vállalkozások szeretnének segítséget nyújtani a kerékpárosoknak ahhoz, hogy felszereljék a kerékpárjaikat. Békésen, Békéscsabán, Battonyán, Békéssámsonban, Csorváson, Füzesgyarmaton, Dobozon, Gyomaendrődön, Gyulán, Mezőberényben, Mezőkovácsházán, Tótkomlóson, Sarkadon, Szarvason, Szeghalmon és Vésztőn 2018. október 5-én összesen 23 üzlet, illetve szerviz várja majd kedvezményekkel a bicikliseket. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság pedig ajándékokkal készül azoknak, akik tesznek saját biztonságukért. Aki ellenőrizteti kerékpárja műszaki állapotát és azt, hogy megvannak-e rajta a kötelező felszerelések, sorsjegyet kap. Emellett, ha hiányzik a küllőprizmája, díjmentesen kap újat, valamint fényvisszaverő matricát a kerékpárjára.

Békéscsabán, a Csaba Centernél 16 és 20 óra között díjmentesen ellátják egyedi azonosítóval az érdeklődők kerékpárjait. Ez a lopások megelőzése és felderítése szempontjából is hasznos. A program zárásaként, 2018. október 5-én, 19 órakor 8 városban indul esti lámpafényes kerékpáros felvonulás. Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Munkácsy utca kereszteződésében lévő áruház parkolójában, Békésen a Széchenyi téren, az Elektro Pont üzlet parkolójában, Gyulán, a Kossuth téri parkolóban, Sarkadon az Árpád fejedelem téri Árpád szobornál, Szarvason a Szent István Egyetem Szabadság úti parkolójában, Orosházán, Mezőkovácsházán és Szeghalmon pedig a rendőrkapitányság előtt 18 óra 30 perctől várják majd a felvonuló kerékpárosokat.

A további részleteket a plakáton megtalálják:

Forrás: Police.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.