2018. október 5. – Megvilágosodás Napja

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén is megrendezi a Megvilágosodás Napját. Ősszel rövidülnek a nappalok, egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedni. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a láthatóság fontosságára.

hirdetés

A rendőrség és az akcióban résztvevő vállalkozások szeretnének segítséget nyújtani a kerékpárosoknak ahhoz, hogy felszereljék a kerékpárjaikat. Békésen, Békéscsabán, Battonyán, Békéssámsonban, Csorváson, Füzesgyarmaton, Dobozon, Gyomaendrődön, Gyulán, Mezőberényben, Mezőkovácsházán, Tótkomlóson, Sarkadon, Szarvason, Szeghalmon és Vésztőn 2018. október 5-én összesen 23 üzlet, illetve szerviz várja majd kedvezményekkel a bicikliseket. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság pedig ajándékokkal készül azoknak, akik tesznek saját biztonságukért. Aki ellenőrizteti kerékpárja műszaki állapotát és azt, hogy megvannak-e rajta a kötelező felszerelések, sorsjegyet kap. Emellett, ha hiányzik a küllőprizmája, díjmentesen kap újat, valamint fényvisszaverő matricát a kerékpárjára.

hirdetés

Békéscsabán, a Csaba Centernél 16 és 20 óra között díjmentesen ellátják egyedi azonosítóval az érdeklődők kerékpárjait. Ez a lopások megelőzése és felderítése szempontjából is hasznos. A program zárásaként, 2018. október 5-én, 19 órakor 8 városban indul esti lámpafényes kerékpáros felvonulás. Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Munkácsy utca kereszteződésében lévő áruház parkolójában, Békésen a Széchenyi téren, az Elektro Pont üzlet parkolójában, Gyulán, a Kossuth téri parkolóban, Sarkadon az Árpád fejedelem téri Árpád szobornál, Szarvason a Szent István Egyetem Szabadság úti parkolójában, Orosházán, Mezőkovácsházán és Szeghalmon pedig a rendőrkapitányság előtt 18 óra 30 perctől várják majd a felvonuló kerékpárosokat.

A további részleteket a plakáton megtalálják:

Forrás: Police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

90 − 82 =