Gáztartály mellett cigarettázott egy Garabonciás diák

garabonciás, benzinkút, kút A kép illusztráció!

Második napja tart a Csabai Garabonciás Napok, de máris kiütötte a biztosítékot egy-egy diák felelőtlen viselkedése.

Tegnap este az egyik békéscsabai benzinkúton (amelyet nem kívánunk megnevezni), négy diák ücsörgött a lefejtő aknákon – ahol az üzemanyagokat leeresztik a tartályokba; az ötezer literes gáztartálytól néhány méterre; sok ezer liter benzin és gázolaj környékén -idézve az egyik ott dolgozót. Ez önmagában nem is lenne akkora probléma, de a csoport egyik lány tagja, semmitől sem zavartatva, bőszen szívta cigarettáját. Erre lett figyelmes az egyik ott dolgozó, aki a benzinkút biztonsági kameráinak képein látta az eseményeket.

hirdetés

Miután kiment hozzájuk és elmondta a diákoknak, hogy ezt nem itt kéne csinálják, meglepődve tapasztalta a reakciójukat. Semmi elszörnyedés, semmi bűnbánat, semmi felelősségérzet, egymást támogatva tagadtak.

hirdetés

Egy másik kolléga is hamar odaért, mindkettőjüket “hülyébe véve” állították, hogy nem cigiztek. Hárman valóban nem, de az egyik lány igen -ami éppen elég lehet a bajhoz. A benzinkút dolgozói közölték velük, hasztalan tagadni, hiszen a kamerák mindent rögzítettek. A négyes tagjai még ekkor is saját igazukat fújták, ám végül nagy duzzogva elhagyták a helyszínt.

Felmerülhet a kérdés az ilyen és ehhez hasonló felelőtlen cselekményekkel kapcsolatban: ki a hibás? A gyerek? A szülő? A tanár? A rendezvény szervező?

Egy dolog biztos, az olyan rendezvényeken, mint például a Garabonciás Napok, sokkal jobban kellene figyelni a tizenéves diákokra, akik olykor részegen, már-már önkívületi állapotban járják a belváros utcáit és nem csak ön, de közveszélyes is lehet egy-egy megmozdulásuk.

Frissítés: Információink szerint a rendőrség a hétfői napon kis híján leállíttatta a jegyzővel a rendezvényt. Több száz részeg diák tűrhetetlen viselkedése miatt.

hirdetés

2 Comments

  • Meg olyan részegek a 14-évesek hogy egy némelyiket már …… szavakkal se lehet illetni. Egy felháborodott szülő. 😠😡😤

  • Felháborító hogy 18 éven alulianak 22.00 óráig tart a rendezvény 5 napig. Másnap iskola. A rendezvény és az otthon között éjjel azt csinálnak amit akarnak. ez nem a szigetfesztivál! Hanem kiskorúak iskolaidőben. Felháborodott szülő és tanár.

Szóljon hozzá!