Nyerni tudott a BRSE Szombathelyen!

brse, röplabda

Az első szettben még döcögött a gépezet, de győzelemmel kezdte az idényt a bajnoki címvédő BRSE.

HALADÁS SZOMBATHELY – BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE 1-3 (21, -15, -20, -17 )
Szombathely, 400 néző V: Dr. Árpási Krisztina, Mezei Zoltán

BRSE: Tálas (3), Glemboczki (12), Pekárik (3), Perovic (11), Mlinar (23), Medic (9). Csere: Molcsányi, Szpin (libero), Szedmák (8), Bodnár (5). Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

SZOMBATHELY: Wallner (9), Huff (10), Kolada (3), Takács (9), Kinser (11), Kalman (5) Csere: Lojen (libero), Bokor, Csoka, Rejlic. Vezetőedző: Bedöcs Gergely.

AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA: 1. szett: 8-3, 18-16, 25-21. 2. szett: 7-8, 12-18, 15-25. 3. szett: 3-8, 13-18, 20-25. 4. szett: 5-8, 10-18, 17-25.

Nem a legjobb előjelekkel utazott a csapat Szombathelyre, hiszen az ujjtörést szenvedett Sebestyén Flóra, a rehabilitációs munkát végző Ksenija Ivanovic mellett, az utolsó edzésen húzódást szenvedő Bodovics Hanna sem tarthatott az együttessel. Jól kezdtek a hazaiak, összeállt a blokkjuk és 7-3-ra elhúztak az első szett elején. Nehezen vette fel a ritmust a bajnoki címvédő, amely Kormos Mihály időkérését követően hátrányát 1 pontra dolgozta le, azonban 17:16-nál újfent a Haladás vette át a szett irányítását és némi meglepetésre 25-21-re zárta le azt.

Hosszú labdamenetek jellemezték a második periódus kezdetét, kiegyenlített játék zajlott. Ezt követően három csabai pont következett, amelyet egy vendég időkérés követett. Ez azonban nem használt, hiszen beindult a BRSE pontgyára és 10-16-ös állás volt az eredményjelzőn. A csapat növelni tudta az előnyét és 13-21-re meglógott, Perovic és Mlinar bombáinak köszönhetően, így a BRSE 10 ponttal nyerte a második szettet, 15-25-re.

A BRSE ott folytatta a harmadik játékrészt, ahol az előzőt abbahagyta. 9 egységet szereztek Tálas Zsuzsiék, még a Szombathely csupán 3 pontot. Szedmák Réka kiválóan szállt be a szett közepén, zsinórban három pontot szerzett a fiatal játékos. A vendégek tudtak faragni hátrányukból, de csupán az eredmény kozmetikázására volt elég, így 20-25-el zártuk a harmadik etapot, így a BRSE átvette a vezetést.

A negyedik szettet ismételten hosszú labdamenetek jellemezték, előbb higgadt le a vendég gárda, így sikerült hárompontos előnyt kialakítania. A játékrész közepén összeállt a csabai blokk és elhúzott ellenfele elől a BRSE. A 8 pontos hátrányban lévő Haladás nem adta fel, azonban már nem volt elég erejük visszazárkózni, a címvédő magabiztosan zárta le a mérkőzés utolsó szettjét 17-25-re, ezzel megnyerve a szezon első mérkőzését.

Kormos Mihály: “KEMÉNY MUNKÁBÓL, EBBŐL KIFOLYÓLAG FÁRADTAN ÉRKEZTÜNK SZOMBATHELYRE, VALAMINT KIPRÓBÁLTUNK EGY-KÉT ÚJ FORMÁCIÓT A MÉRKŐZÉSEN, DE EZEK KÖZÜL NEM MINDEGYIK MŰKÖDÖTT A MAI NAPON. MESSZE VOLTUNK ATTÓL A FORMÁTÓL, AMI SZÜKSÉGES AHHOZ, HOGY SIKEREKET ÉRJÜNK EL EBBEN A SZEZONBAN, ENNÉL SOKKAL TÖBBET KELL PRODUKÁLNIUK A LÁNYOKNAK A PÁLYÁN. KÖSZÖNJÜK AZ ELLENFÉLNEK, HOGY EZT A MÉRKŐZÉST HAMARABB LE TUDTUK JÁTSZANI, A SZEZON KEZDETE ELÉ TUDTUK HOZNI.”

Forrás: BRSE

Szóljon hozzá!