Érkezik az őszi városi lomtalanítás

lomtalanítás, dareh, békésen Fotó: Pixabay

A lomtalanítás hatékonysága érdekében a Város területe körzetekre került felosztásra, ami biztosítja, hogy adott időben egy kisebb területről, koncentráltan, nagy erőkkel kerüljenek elszállításra a kikészített lomok, amely így az Önök számára rövidebb ideig okoz kellemetlenséget -olvasható Békéscsaba hivatalos honlapján.

hirdetés
  • 1. terület: Jamina (Szarvasi út – Budapest vasútvonal – Kereki u. által
    határolt terület), Kenderföldek, Mezőmegyer, Gerla, Fényes, Szója utca és Meteor utca. Időpontja: 2018. november 3. (szombat)
  • 2. terület: Belváros, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, VI. kerület, Vandhát,
    Béke -kertek, Keleti-kertek, Borjúréti-kertek, Kastély-szolok. Időpontja: 2018. november 10. (szombat)

A lomtalanítás keretében lehetőség van megválni a háztartásokban keletkezett és feleslegessé vált nagydarabos hulladékoktól (pl.: bútor, lakberendezési tárgy, szőnyeg stb.), amelyek a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladják.

hirdetés

Kérjük, hogy NE készítsen ki a ház elé a lomtalanításkor:

• a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot,
• ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot,
• veszélyes hulladékot (festékek, ragasztók, oldószerek, növényvédő szerek, zsírok, olajok, ezek csomagolóanyagai stb.)
• elektronikai hulladékot,
• építési törmeléket,
• autógumit, autóroncsot és
• zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű), mert ezeket a szolgáltató nem fogja elszállítani.

FIGYELEM! Az évi két alkalommal végzett lomtalanítás a hulladékszállítási közszolgáltatás része. Ennek díját a közszolgáltatási díj tartalmazza, ezért azon ingatlanok esetében, amelyek mentességet kaptak a közszolgáltatási díj fizetése alól, a lomtalanítási szolgáltatás nem vehető igénybe.

A közterület szennyezésének megelőzése érdekében kérjük, hogy a hulladékot a szállításra megjelölt napon reggel 7 óráig, amennyiben ez nem megoldható, akkor legkorábban a megadott időpontok előtti napon helyezzék ki. A lomtalanítással kapcsolatos tájékoztatás a DAREH Bázis Zrt. ügyfélszolgálati irodáján a 66/447-150 telefonszámon illetve a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályán a 66/523-800/2131 telefonszámon kérhető.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 50 = 60