Kikapott a BRSE Újpesten

Fotó: BRSE

UTE – BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE 3-0 (22, 21, 23)
Újpest, 500 néző V.: Mezőffy Zsolt, Szabó Péter

BRSE: Tálas (2), Glemboczki (2), Bodnár (5), Perovic (24), Mlinar (3), Medic (9). Csere: Molcsányi (libero), Pekárik (2), Szpin, Ivanovic. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

UTE: Paradzik (5), Bleicher (2), Valdez (13), Kovács (6), Crittenden (12), Souza (9). Csere: Lakatos (libero), Szűcs. Vezetőedző: Kántor Sándor.

AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA: 1. szett: 8-4, 18-15, 25-22. 2. szett: 8-7, 18-16, 25-21. 3. szett: 4-8, 18-17, 25-23.

A teltházas rangadót az első bajnoki mérkőzését játszó házigazda kezdte jobban. Már 4 egységgel vezetett az UTE, amikor Kormos Mihály kikérte első idejét, 8-4-es állásnál. Ez felrázta a csapatot, hiszen 15-nél utolérte jól és lelkesen játszó ellenfelét a BRSE. Azonban elég volt néhány buta hiba és 18-15-öt mutatott az eredményjelző. Ezt követően Sofija Medic percei következtek, aki először egy centertámadásból, majd nyitásból volt eredményes. Erre reagálva a hazai vezetőedző kikérte az első idejét, 21-19-nél. A hazai csapat azonban sikeresen kivédekezte az ötszörös bajnok támadásait és megnyerte a mérkőzés első szettjét 25-22.

A két csapat fej-fej mellett haladt a folytatásban, egyik gárda sem hagyta ellépni a másikat, 8-8. A hazai időkérést követően az UTE két pontos előnyt alakított ki, de Perovic bombáit ezúttal sem tudott tudta hárítani a vendégek védelme és ismét egál volt az állás 12-12. Aztán ismét hullámvölgybe került a bajnoki címvédő, amit remekül kihasznált a hazai együttes és a második szettet is sikerült bezsebelniük. (25-21)

A harmadik szettben elején a BRSE 4 egységgel is vezetett, de az UTE-nak sikerült faragnia a hátrányból és kiegyenlített.. Hosszú labdamenetek következtek, Kormos Mihály keverte a kártyákat, becserélte Pekárik Esztert, aki egyből pontokkal hálálta meg a bizalmat. Ezt követően Perovic bombázta a hazaiakat, de ezen az estén nem volt aki felzárkózott volna mellé. A hazaiak feljavultak és ismét vezetést szereztek, 18-17. 24-20-nál, 4 mérkőzéslabdája volt az UTE-nek. Ebből hármat sikerrel hárított csapatunk, de a negyediket már nem és a hazai csapat nyerte a mérkőzést.

KORMOS MIHÁLY: SZOROS MÉRKŐZÉSEN MARADTUNK ALUL, AZ ÚJJÁALAKULÓ ÉS JÓL JÁTSZÓ ÚJPEST ELLEN. MEGVOLTAK A LEHETŐSÉGEINK, DE A RENGETEG HIBA MEGPECSÉTELTE A SORSUNKAT.

Forrás: BRSE

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.