Több meccslabdáról szenvedett vereséget a BRSE

BRSE, röplabda Fotó: BRSE

A tavalyi ezüstérmes, Fatum Nyíregyháza ellen mutatkozott be hazai pályán az immár Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE néven szereplő címvédő.

Látványos játékot hozott az összecsapás kezdete, nem sokat puhatolóztak a csapatok. Pár pontos előnyt szereztek a vendégek, ám Kormos Mihály együttese egy hosszú labdamenetet követően ismét vezetett. A folytatásban kiélezett küzdelmet láthatott a békéscsabai publikum, 19-nél ismét egyenlő volt az állás. A hajrában azonban a BRSE fokozatot váltott és innen már csupán 2 pontot engedett meg a Nyíregyháziaknak, 25-21-ttel lezárták az első szettet.

hirdetés

A második játszma úgy folytatódott, ahogy az előző véget ért és az ötszörös magyar bajnok 6 pontos előnyt kovácsolt magának, 9-3. Beindult a csabai pontgyár és valósággal földbe döngölte ellenfelét a BRSE, Nikoleta Perovic és Ksenija Ivanovic révén 11 ponttal sikerült magabiztosan megszerezni a második szettet is, 25-14.

A 2-0-s csabai előnyt követően elkezdett ébredezni a Nyíregyháza és 3 egységnyi előnyt alakítottak ki a harmadik szett elején. A játszma közepére feljavult a BRSE, és elléptek pár ponttal Tálas Zsuzsáék. Majd újabb fordulat jött és a vendégek 18-19 után hibára kényszerítették a hazaiakat és sikerült tovább növelniük a különbséget. Izgalmasra sikerült a végjáték, hiszen 23-23 után először a vendégek szereztek egy pontot, majd a csabaiak kettőt és 25-24-nél mérkőzés labdája volt a csabaiaknak. Ezt azonban nem sikerült érvényesíteni, 3 pontot szerzett zsinórban ellenfelünk és 2-1-re módosították a meccs állását.

A hazai gárda felszívta magát a 4. játszma elején és lendületük egészen a végjátékig tartott. A Nyíregyháza azonban tartotta magát, igaz szinte lefutottnak látszott a találkozó 24-20-as csabai előnynél, hiszen 4 mérkőzéslabda remek esélyt kínált erre. Nem sikerült azonban befejeznie a mérkőzést és a vendégek zsinórban 6 szerzett pontjukkal kiegyenlítették a találkozót, 24-26.

Elérkezett a mindent eldöntő szett, amelyet a vendégek kezdhettek lélektani előnyben. Fej-fej mellett haladt ismét a két csapat, de a Nyíregyháza vezetett a fordulást követően, 7-8. A folytatás is hasonlóan alakult, 11-13 után ismét a hazaiak pillanatai következtek: 2 egymást követő ponttal egalizálni tudott a BRSE. A végén azonban nem tudott élni a lehetőséggel a hazai csapat, megremegtek a kezek, így közel két és fél óra játék után megnyerte a mérkőzést a Nyíregyháza.

KORMOS MIHÁLY: AZ ELSŐ KÉT SZETTBEN MAGAS SZINTEN RÖPLABDÁZTUNK, BETARTVA A TAKTIKAI UTASÍTÁSOKAT. STABIL VOLT NYITÁSFOGADÁSUNK ÉS TÁMADÁSUNK IS. A HARMADIK JÁTÉKRÉSZBEN VISSZAESETT KONCENTRÁCIÓNK, SOK PONTOT AJÁNDÉKOZTUNK ELLENFELÜNKNEK, AZONBAN ÍGY IS KEZÜNKBEN VOLT, HOGY 3:0-AL LEZÁRJUK A MÉRKŐZÉST. A NEGYEDIK ETAPBAN IS VÉGIG IRÁNYÍTOTTUK A JÁTÉKOT, DE NÉGY MÉRKŐZÉSLABDÁNKBÓL EGYET SEM SIKERÜLT KIHASZNÁLNI. A DÖNTŐ JÁTSZMÁBAN KULCSEMBEREINK NEM TUDTAK FELNŐNI A FELADATHOZ.

SWIETELSKY – BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE – FATUM NYÍREGYHÁZA 2:3 (21, 14, -25, -24, -13)

Női Extraliga mérkőzés – Békéscsaba, 1400 néző, Vezette.: Adler László, Bátkai-Katona Ágnes

Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE: Tálas (7), Ivanovic (21), Bodnár (9), Perovic (22), Mlinar (12), Medic (10). Csere: Molcsányi Rita (libero), Szpin, Szedmák (1), Pekárik, Glemboczki. Szakmai igazgató: Kormos Mihály

Fatum Nyíregyháza: White (4), Francesco (1), Medic (17), Kalicanin (9), Varga (20), Matic (3). Csere: Tóth (libero), Brisebois (14), Ancsin (1). Vezetőedző: Hollósy László.

Eredmény alakulása: 1. szett: 6-8, 16-15, 21-20; 2. szett: 8-3, 16-8, 21-12; 3. szett: 6-8, 16-15, 18-21; 4. szett: 8-6, 16-14, 21-18; 5. szett: 5-4, 8-10, 11-12.

Forrás: BRSE

Szóljon hozzá!

+ 26 = 33