Az Angyalok szárnyalása már elkezdődött

angyalok Angyalok szárnyalása-próba. Fotó: Körös Hírcentrum

Az Angyalok szárnyalása Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ és a Békés Megyei Jókai Színház közös jótékonysági rendezvénye, amely körülbelül 14 évvel ezelőtt kezdődött. Komáromi Anett és Tarsoly Kriszta, a színház két művésze akkor találkozott először a fiatalokkal.

Minden egy beszélgetéssel, a kulisszák mögé pillantással kezdődött. A fiatalok nagyon nyitottak voltak a színház világára, létrehoztak a színművésszel egy kis életszínházat. Ez nőtte ki magát egy gálaestté, ahol sérült fiatalok és művészek együtt lépnek színpadra, idén már nyolcadik alkalommal. Az eltelt évek során folyamatosan fejlődtek mind a fiatalok, mind a művészek. Volt olyan, aki először alig mert megszólalni, később pedig már egy öt perces műsorszámmal szórakoztatta a közönséget – mondta el Tarsoly Kriszta.

A műsor mindig a fiatalok kedvenceiből áll össze. Legyen az próza, vers, dal, mindegy is. A lényeg, hogy együtt, a színpadon egy estére felhőtlenül boldogok legyenek. Vannak már bevett csoportok, párosok, akik nagyon szeretnek együtt dolgozni. Már nem is igazán a művész-fiatal összeállításról beszélnek a szervezők, hanem barátokról, összeszokott csapatokról.

Liska Beáta, az egyik fiatal azt emelte ki a rendezvénnyel kapcsolatban, hogy az édesanyja és a kolléganői is mindig meghatódva nézik végig az előadást. Neki személy szerint azért nagyon fontos ez a program, mert ezzel örömet szerezhet az ismerőseinek és mindenki másnak is, aki megnézi. Ő egy dallal készül idén, amire már énektanárával együtt nagy erőkkel készülnek. A fiatalok már nem izgulnak, mint mondják, nyolc év után már nincs miért. Élvezik a próbákat és a színpadon töltött perceket.

Az Angyalok szárnyalása című jótékonysági estet november 19-én láthatják 19 órától a Békéscsabai Jókai Színház Nagyszínpadán.

 

A Tarsoly Krisztával készült interjút itt hallgathatják meg:

A fiatalokkal felvett beszélgetés itt érhető el:

 

A próbán készült néhány felvételünk:

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.