Az Angyalok szárnyalása már elkezdődött

angyalok Angyalok szárnyalása-próba. Fotó: Körös Hírcentrum

Az Angyalok szárnyalása Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ és a Békés Megyei Jókai Színház közös jótékonysági rendezvénye, amely körülbelül 14 évvel ezelőtt kezdődött. Komáromi Anett és Tarsoly Kriszta, a színház két művésze akkor találkozott először a fiatalokkal.

hirdetés

Minden egy beszélgetéssel, a kulisszák mögé pillantással kezdődött. A fiatalok nagyon nyitottak voltak a színház világára, létrehoztak a színművésszel egy kis életszínházat. Ez nőtte ki magát egy gálaestté, ahol sérült fiatalok és művészek együtt lépnek színpadra, idén már nyolcadik alkalommal. Az eltelt évek során folyamatosan fejlődtek mind a fiatalok, mind a művészek. Volt olyan, aki először alig mert megszólalni, később pedig már egy öt perces műsorszámmal szórakoztatta a közönséget – mondta el Tarsoly Kriszta.

hirdetés

A műsor mindig a fiatalok kedvenceiből áll össze. Legyen az próza, vers, dal, mindegy is. A lényeg, hogy együtt, a színpadon egy estére felhőtlenül boldogok legyenek. Vannak már bevett csoportok, párosok, akik nagyon szeretnek együtt dolgozni. Már nem is igazán a művész-fiatal összeállításról beszélnek a szervezők, hanem barátokról, összeszokott csapatokról.

Liska Beáta, az egyik fiatal azt emelte ki a rendezvénnyel kapcsolatban, hogy az édesanyja és a kolléganői is mindig meghatódva nézik végig az előadást. Neki személy szerint azért nagyon fontos ez a program, mert ezzel örömet szerezhet az ismerőseinek és mindenki másnak is, aki megnézi. Ő egy dallal készül idén, amire már énektanárával együtt nagy erőkkel készülnek. A fiatalok már nem izgulnak, mint mondják, nyolc év után már nincs miért. Élvezik a próbákat és a színpadon töltött perceket.

Az Angyalok szárnyalása című jótékonysági estet november 19-én láthatják 19 órától a Békéscsabai Jókai Színház Nagyszínpadán.

 

A Tarsoly Krisztával készült interjút itt hallgathatják meg:

A fiatalokkal felvett beszélgetés itt érhető el:

 

A próbán készült néhány felvételünk:

hirdetés

Szóljon hozzá!

30 − = 21