Ezúttal gyerekeknek magyarázza el a rendőrség, mikor kell hívni a 112-őt

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a rendőrség kampányvideóban magyarázza el, mely esetekben kell hívni a segélyhívó számot. Erre azért van szükség, mert a hívások nagy százaléka fals hívásnak bizonyult.

A szeptemberben közzétett videó a felnőtteket célozta meg, a mostani ezúttal a gyerekeknek magyarázza el: mikor kell hívni a 112-t. Az Országos Rendőr-főkapitányság felkérésére Lackfi János, József Attila-díjas szerző Segélyszám címmel írt mesét, amit a rendőrség Kommunikációs Szolgálatának kreatív munkatársai úgynevezett stop-motion animációra ültettek át.

Kedves gyerekek (felnőttek)! @Lackfi János mesél nektek robotokról, tündérekről és a 112-ről. Mert a segélyhívószám nem játék!Az Országos Rendőr-főkapitányság felkérésére Lackfi János, József Attila-díjas szerző Segélyszám címmel írt mesét, amit a rendőrség Kommunikációs Szolgálatának kreatív munkatársai úgynevezett stop-motion animációra ültettek át.

Közzétette: Baleset-megelőzés – 2018. október 26., péntek

A tervek szerint pedig általános iskolákban is fogják vetíteni a segélyhívószám helyes használatát célzó oktatás részeként.

Szóljon hozzá!