25 fok, szél és záporok köszöntik az óraállítást

szél, ősz
Vasárnap ugyan megkezdődik a téli időszámítás, az időjárás erről azonban tudomást sem vesz, erős melegedés várható.

Hétvégén és a jövő hét elején is az évszakhoz képest több fokkal melegebb, ám időről-időre nedvesebb légtömegek érkeznek dél, délnyugat felől hazánkba, így a téli időszámítást meglehetősen enyhe idő köszönti.

hirdetés

Szombaton északon, északnyugaton lesz erősen felhős az ég, főként itt számíthatunk csapadékra eső, záporok formájában. Délen, délkeleten ugyanakkor az időnkénti felhősödés mellett hosszabb időszakokra kisüt a nap. Sokfelé erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz a déli-délnyugati szél, mely délután északnyugaton északira-északnyugatira fordul. Hazánk nagy részén meleg lesz, a csúcshőmérséklet sokfelé meghaladja majd a 20 fokot, sőt délen 25-26 fok is lehet. Ugyanakkor a felhősebb, csapadékosabb északi-északnyugati tájakon délután is csak 11-18 fok valószínű, a leghűvösebb Sopron környékén lesz.

hirdetés

Vasárnap, a téli időszámítás első napján a felhőké lesz a főszerep, több napsütés a Tiszántúlon lehet. Napközben csak néhol, késő délutántól egyre többfelé várható eső, zápor. Erős, helyenként viharos déli széllel érkezik a meleg levegő, délután 20-25 fokot mérhetünk.

Hétfőn főként a nap első felében keleten még többfelé eshet, eközben nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, délután keleten is megszűnik a a csapadék. A szél továbbra sem tágít, déli-délkeleti irányból gyakran megerősödik, nyugaton helyenként viharossá fokozódik. Kifejezetten enyhe lesz a hajnal, napközben pedig 19-25 fokra készülhetünk.

Kedden aztán a megszokottól eltérően dél, délnyugat felől érkezik egy hidegfront viharos széllel, kiadósabb záporokkal, helyenként zivatarokkal. A front előtt keleten még 25-26 fok is lehet, máshol 16-21 fok várható -írja az Időkép.

hirdetés