Nem vetik be a legújabb fejlesztéseket a Ferrarinál

ferrari Fotó: Kaiser Erika

A Ferrari úgy döntött, nem vetik be legújabb fejlesztési csomagjukat a Mexikói Nagydíjon.

hirdetés

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen két különböző verziójú autóval körözött az első szabadedzésen, miután a német pilóta közölte a médiával, a régebbi csomaggal fognak versenyezni.

hirdetés

Az előző hétvégén Austinban a négyszeres világbajnok úgy fogalmazott miután levették az újításokat, és visszatértek egy régebbi konstrukcióra, autójuk ismét versenyképes lett. A Ferrari 3-4 hónapnyi fejlesztést távolított el.

A második edzésen Vettel a két Red Bull valamint Carlos Sainz mögött végzett. A heppenheimi elismerte, még nem sikerült a legjobbat kihozni az autójukból még egy körön sem.

,,Úgy gondolom a hosszú etapunk nem olyan rossz, de egy körön még mindig küszködtünk a megfelelő egyensúly megtalálásával, és azzal, hogy minél több mindent kihozzunk az abroncsokból. A nehézség abból adódik, hogy nincs elég tapadásunk, ezért sokat csúszkálunk, tehát a probléma a következő, mivel nincs tapadás és megfelelő leszorítóerő az alacsony légsűrűség miatt, ezért nem tudjuk kellőképpen munkára bírni a gumikat.”

,,Mikor az abroncsok nem megfelelően reagálnak az nagyon trükkös, ezért láthatunk nagy különbségeket a köridők között. Ha nem megfelelően vannak kezelve (az abroncsok), akkor eléggé lemaradhatsz. Úgy gondolom, a legfőbb feladatunk az lesz, hogy megtanuljuk őket kezelni, mert az időmérőn csak egy körös etapokat megyünk. A hiper-lággyal könnyebb dolgunk lehet, de még mindig furfangos lesz megtartani a kellő egyensúlyt a kör kezdetétől a végéig.”

Forrás: Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

16 − 7 =