Nem vetik be a legújabb fejlesztéseket a Ferrarinál

ferrari Fotó: Kaiser Erika

A Ferrari úgy döntött, nem vetik be legújabb fejlesztési csomagjukat a Mexikói Nagydíjon.

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen két különböző verziójú autóval körözött az első szabadedzésen, miután a német pilóta közölte a médiával, a régebbi csomaggal fognak versenyezni.

Az előző hétvégén Austinban a négyszeres világbajnok úgy fogalmazott miután levették az újításokat, és visszatértek egy régebbi konstrukcióra, autójuk ismét versenyképes lett. A Ferrari 3-4 hónapnyi fejlesztést távolított el.

A második edzésen Vettel a két Red Bull valamint Carlos Sainz mögött végzett. A heppenheimi elismerte, még nem sikerült a legjobbat kihozni az autójukból még egy körön sem.

,,Úgy gondolom a hosszú etapunk nem olyan rossz, de egy körön még mindig küszködtünk a megfelelő egyensúly megtalálásával, és azzal, hogy minél több mindent kihozzunk az abroncsokból. A nehézség abból adódik, hogy nincs elég tapadásunk, ezért sokat csúszkálunk, tehát a probléma a következő, mivel nincs tapadás és megfelelő leszorítóerő az alacsony légsűrűség miatt, ezért nem tudjuk kellőképpen munkára bírni a gumikat.”

,,Mikor az abroncsok nem megfelelően reagálnak az nagyon trükkös, ezért láthatunk nagy különbségeket a köridők között. Ha nem megfelelően vannak kezelve (az abroncsok), akkor eléggé lemaradhatsz. Úgy gondolom, a legfőbb feladatunk az lesz, hogy megtanuljuk őket kezelni, mert az időmérőn csak egy körös etapokat megyünk. A hiper-lággyal könnyebb dolgunk lehet, de még mindig furfangos lesz megtartani a kellő egyensúlyt a kör kezdetétől a végéig.”

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.