A Vasas győzelemmel távozott Békéscsabáról

Vasas Fotó: BRSE

Szombaton a Vasas Óbuda csapatát fogadta a Békéscsabai Röplabda SE a Városi Sportcsarnokban. Kérdés volt, hogy a két nappal korábbi, a Budowlani Lodz ellen megvívott Bajnokok Ligája selejtező mennyi energiát vett ki a BRSE játékosaiból. De a sűrű menetrend miatt szombaton újra pályára kellett lépni. Tálas Zsuzsanna helyét Fábián Fanny vette át feladó poszton, míg liberóként ezúttal Szpin Renáta szerepelt.

hirdetés

Átmentette lelkesedését a csabai alakulat a csütörtöki mérkőzésről, hiszen óriási lendülettel kezdte a szombati találkozót Kormos Mihály csapata. A hazaiak Mlinar két blokkja és Perovic támadásai után 8-nál már 4 ponttal vezettek. Sikerült növelni is az előnyüket, Glemboczki két ásszal húzta a csabaiak szekerét. Már-már úgy tűnt, hogy magabiztosan behúzza az első játékrészt a bajnoki címvédő, amikor a folytatásban elbizonytalanodtak és hibát-hibára halmoztak. Így a Vasas előbb kiegyenlített (21-21), majd a hajrában átvette az irányítást és megszerezte a vezetést.

A második szett elején 3 pontot szerzett a vendégcsapat, de Békéscsaba felállt és 8-nál már 2-vel vezetett. A szett közepén érezhető volt, hogy fárad a BRSE. A fővárosiak pedig remekül használták ki a kínálkozó lehetőséget és komoly előnyre tettek szert. A házigazda nem adta könnyen magát és visszajött 22-24-re, de a vendégek sokadik szettlabdájukat már nem hibázták el.

A harmadik szett kiélezett küzdelmet hozott. Hosszú labdameneteket láthatott a közönség, többnyire csabai pontokkal a végén, 8-5. Nem adta meg magát a Vasas, a folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok. 14-15-nél Sofija Medic percei következtek: a szerb center először egy óriási blokkot osztott ki, majd Tálas kétszer is jó ütemben találta meg társát. Két sikeres centertámadás után már 2-vel a csabaiak vittek. A folytatásban ismét kiegyenlített a vendégcsapat, 19-19, de Glemboczki támadása és Fábián ásza után már 3-ra duzzadt a csabai előny. Ismét visszamászott a szettbe a Vasas, 22-nél Kormos Mihálynak kellett időt kérnie.

A csapatok pontról-pontra haladtak innen és 1-nél nagyobb különbség nem alakult ki. 25-26-nél a vendégeknek volt szett és mérkőzés labdájuk, de a csabaiak hárították és átvették az irányítást 27-26-ra. Nem sikerült kihasználni ezt és ismét egál volt az állás. Perovic szállította a csabai pontokat az utolsó labdamenetekben. 30-30-nál már mindenki azt gondolta, hogy ennek a játszmának sosem lesz vége. Azonban a csabai lányok rá tudtak tenni egy lapáttal és 32-30-ra megnyerték ezt a szettet, így életben tartva a reményeket is.

A negyedik játszma nem úgy kezdődött, mint ahogy azt a hazaiak várták: zsinórban 4 pontot szerzett az ellenfél. A fáradó csabaiaknál nem volt, aki hátára vette volna a csapatot. A Vasas megnövelte előnyét egészen 6 egységnyire, 3-9-nél időt kért, majd cserélt Kormos Mihály. Ez annyira volt elég, hogy csökkentse a különbséget a BRSE, de ezzel el is lőtte a puskaporát a hazai alakulat. Utolsó leheletéig küzdött az ötszörös magyar bajnok, de a Vasas befejezte a szettet és a mérkőzést is.

Kormos Mihály így nyilatkozott a találkozó után: “Jól kezdtük a mérkőzést, kontrolláltuk az első szettet, de a végére szét esett a játékunk. Sok hibát vétettünk és az ellenfélnek ajándékoztuk. Ez rányomta a bélyegét a folytatásra, dekoncentráltan röplabdáztunk a második szettben. Büszke voltam, hogy a harmadik szettben kitették a szívüket a lányok a pályára, hiszen hátrányból sikerült fordítani és megnyerni a játszmát. A negyedik szettben nagyot küzdött a csapat, sajnálom, hogy nem sikerült kiharcolni az ötödiket”.

Forrás: BRSE

hirdetés