A Fellebbviteli Bíróság jóváhagyta Grosjean kizárását az Olasz Nagydíjról

grosjean Fotó: Kaiser Erika

A Haas csapat nem nyerte meg a tárgyalást, ezzel nem tudta visszaszerezni Romain Grosjean Olaszországban elvett pontjait.

Az FIA Fellebbviteli Bírósága jóváhagyta a versenyfelügyelők korábbi ítéletét, ami kimondta, hogy az amerikai csapat francia versenyzőjét kizárják a versenyről, amiért autóján a padlólemez nem volt a technikai szabályzatnak megfelelő.

hirdetés

A határozatban a bíróság a következőket írta: ,, Jóváhagyásra kerül a Haas csapat kizárása a 8-as rajtszámú autó esetében a 2018-as Olasz Nagydíjról, amit Monzában tartottak a 2018-as Formula 1-es Világbajnokság részeként. A mai napon csak a döntés eredményét közlik a felekkel, a teljes határozat, mely tartalmazza az indoklást csak később várható.”

Günther Steiner így nyilatkozott az ügy kapcsán:

,,Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk, hogy nem nyertük meg az ügyet. Egyszerűen tovább fogunk lépni és az utolsó két versenyre fogunk koncentrálni, hogy a versenypályán harcolva több pontot szerezzünk, és hogy eddigi legerősebb szezonunkat produkáljuk.”

Grosjeant azért zárták ki a futamról, mert a versenyfelügyelőknek óvást nyújtott be a Renault, ugyanis a Haas autójának padlólemeze nem felelt meg a technikai szabályzat 3.7.1.d szakaszának, amely kimondja, a padlólemez elején 50 mm sugarat kellet volna kialakítani.

Forrás: Racingline.hu