A Fellebbviteli Bíróság jóváhagyta Grosjean kizárását az Olasz Nagydíjról

grosjean Fotó: Kaiser Erika

A Haas csapat nem nyerte meg a tárgyalást, ezzel nem tudta visszaszerezni Romain Grosjean Olaszországban elvett pontjait.

Az FIA Fellebbviteli Bírósága jóváhagyta a versenyfelügyelők korábbi ítéletét, ami kimondta, hogy az amerikai csapat francia versenyzőjét kizárják a versenyről, amiért autóján a padlólemez nem volt a technikai szabályzatnak megfelelő.

A határozatban a bíróság a következőket írta: ,, Jóváhagyásra kerül a Haas csapat kizárása a 8-as rajtszámú autó esetében a 2018-as Olasz Nagydíjról, amit Monzában tartottak a 2018-as Formula 1-es Világbajnokság részeként. A mai napon csak a döntés eredményét közlik a felekkel, a teljes határozat, mely tartalmazza az indoklást csak később várható.”

Günther Steiner így nyilatkozott az ügy kapcsán:

,,Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk, hogy nem nyertük meg az ügyet. Egyszerűen tovább fogunk lépni és az utolsó két versenyre fogunk koncentrálni, hogy a versenypályán harcolva több pontot szerezzünk, és hogy eddigi legerősebb szezonunkat produkáljuk.”

Grosjeant azért zárták ki a futamról, mert a versenyfelügyelőknek óvást nyújtott be a Renault, ugyanis a Haas autójának padlólemeze nem felelt meg a technikai szabályzat 3.7.1.d szakaszának, amely kimondja, a padlólemez elején 50 mm sugarat kellet volna kialakítani.

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.