Építőmérnökök 200 – plakátkiállítás Békéscsabán

építőmérnöki, plakát Fotó: Körös Hírcentrum

Idén ünnepli 200 éves fennállását az angol építőmérnöki szervezet az Institution of Civil Engineers.

hirdetés

A jubileumi évforduló alkalmából a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) és az angol építőmérnökök szervezete az Institution of Civil Engineers (ICE) közösen életre hívták az “Építőmérnökök 200” elnevezésű vándorkiállítást.

hirdetés

A kiállítás célja az építőmérnöki tevékenység értékeinek és eredményeinek bemutatása a társadalom számára.

A kiállításon bemutatásra kerül a Magyar Mérnöki Kamara története, az MMK építőmérnöki tevékenységhez kapcsolódó tagozatainak közreműködésével és összefogásával (Tartószerkezeti, Építési, Közlekedési, Vízgazdálkodási – és Vízépítési, Geotechnikai, Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat) az építőmérnöki tevékenységi területeket: magasépítési, mélyépítési, hídépítési szerkezetek, közlekedési infrastruktúra, vízépítési feladatok, közmű infrastruktúra, geodézia, geotechnika, továbbá a történelmi és kortárs építőipari projektek megvalósítását építőmérnöki szempontból: épületek, hidak, mélyépítési építmények, vízépítési műtárgyak, vízgazdálkodási műtárgyak, utak, vasutak, geotechnikai feladatok, térképészet.

Magyarországon a vándorkiállítás kilenc megyében lesz megtekinthető, köztük Békésben is. A plakátok megyeszékhelyünkön november 14-ig a Szent István téren kerülnek kiállításra. A hivatalos megnyitóra 5-én kerül sor.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

37 − = 31