Figyelem és segítség az időseknek

Fotó: Police.hu

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság „Toleranciát az éveknek” címmel tart rendezvényeket időseknek. A kezdeményezés egyik célja az, hogy az idősek felfrissítsék szabályismeretüket, és biztonságosabban tudjanak közlekedni.

hirdetés

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2014 óta minden évben több településen szervez közlekedésbiztonsági témájú programot időseknek. A „Toleranciát az éveknek” című rendezvények célja kettős. Egyrészt a rendőrség szeretne segíteni az időseknek abban, hogy a közlekedési ismereteiket felfrissítsék, szabályosan és biztonságosabban tudjanak közlekedni. Másrészt a fiatalabb közlekedőket arra kérik, hogy legyenek türelmesek, toleránsak az idősekkel, hiszen ők sérülékenyebbek, esetükben egy kisebb ütközés vagy esés is súlyosabb következményekkel járhat.

Fotó: Police.hu

A rendezvényeken a résztvevők tájékoztatást kapnak a Békés megyében történt, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számának alakulásáról, a balesetek okairól. Ezután a szakemberek ismertetik a legalapvetőbb közlekedési szabályokat, különös tekintettel a kerékpárosokra és a gyalogosokra vonatkozó előírásokra. Szó esik arról is, hogy az idősek rendszerint milyen sérüléseket szenvednek, melyek az elsősegélynyújtás alapszabályai. A 2018. november 14-én, Mezőberényben megtartott rendezvényen az idősek választ kaphattak a közlekedéssel kapcsolatos kérdéseikre is.  A szervezők legközelebb 2018. november 21-én, 9 óra 30 perctől Mezőhegyesen, a József Attila Általános Művelődési Központban várják az érdeklődőket.

Forrás: Police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 4