Közgyűlést értékelő sajtótájékoztatót tartott Szarvas Péter

Közgyűlést értékelő sajtótájékoztatót tartott Szarvas Péter. Az értékelőn, többek között azt is elmondta, továbbra sem elégedett a Vagyonkezelő Zrt. működésével és hatékonyabb gazdálkodást vár el.

hirdetés

Szarvas Péter úgy fogalmazott, számos üzletágban és több cégnél nagyobb hatékonyságra van szükség. Mint elmondta: a Kétegyházi úti inkubátorházban és a piac működtetésében további bevételi lehetőségeket lát, és takarékosabb költséggazdálkodást kér. Az első háromnegyed év alapján a városfejlesztési kft., a városgazdálkodási kft., a médiacentrum és a vízgyógyászati kft. is veszteséges képet mutatott.

Szó esett a Szigligeti utcai tanmedence ügyéről is. Kiválasztásra került az a kivitelező, aki a tanmedencének a rendbetételét fogja elvégezni. Ugyanakkor Szarvas Péter hangsúlyozta: kettő évvel ezelőtt jogerős építési engedélyes terv állt rendelkezésre és a források is elérhetőek lettek volna, ám akkor a közgyűlés nemet mondott a tanmedence, komplett és újszerű megépítésére. Sok gyermeket érintő kérdésről van szó és ennél a döntésnél nagyobb körültekintésre lett volna szükség a közgyűlés részéről 2016-ban.

A sajtótájékoztatón elhangzott tobábbá, hogy 16 milliárd forintot tud Békéscsaba költeni a településfejlesztési operatív programra, amelynek a bonyolítása jelenleg is zajlik és körülbelül 80 milliárd forintból lehetséges majd a modern város program keretében az egyes fejlesztések végrehajtása.

Az Erzsébethelyi Általános Iskola, Madách utcai iskolájának energetikai felújítását követően, a Rózsa utcai iskola is  felújításra kerül. A felújítás nyílászáró cserét, hőszigetelés bővítést, akadálymentesítést és fűtéskorszerűsítést is magában foglal majd. A felújításnak köszönhetően a gyerekek, a tanárok, és a szülők is komfortosabban érezhetik majd magukat az épületben.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

77 − 70 =