CENTRAL EUROPEAN BEER AWARDS
2019 NEMZETKÖZI SÖRVERSENY
A GYULAI KÉZMŰVES
SÖRFESZTIVÁLON!
2019. június 7-10. között második alkalommal kerül megrendezésre a Kézműves Sörfesztivál Gyula városában.
Célunk, hogy magas színvonalú programokkal, hazai és határon túli kézműves sörfőzdékkel, Gyula turisztikai hírnevéhez méltó módon rendezhessük meg e fesztivált.
Ezalatt a négy nap alatt Gyulán a kézművessör-remekek és a street food lesz a figyelem középpontjában. Kevesen tudják, de Gyulán immár 3 évszázados hagyománya van a sör készítésének.
A fesztivál kísérőrendezvényeként kívánjuk megszervezni a „Central European Beer Awards-2019” Sörversenyt, amelyet kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére hirdetünk meg. A verseny célja a kisüzemi kézműves, valamint az otthoni sörfőzése népszerűsítése. A versenyen a kisüzemi sörfőzdék (kereskedelmi forgalomban kapható termékek) és a házi sörfőzők külön kategóriában indulnak.
A verseny célja:
- A sör, mint az egyik legnépszerűbb ital népszerűsítése határon innen és határon túl
- A kisüzemi, kézműves sörök népszerűsítése
- Az otthoni sörfőzés népszerűsítése
- A kulturált sörfogyasztás népszerűsítése
- A minőség javítása, a gyártók, termelők saját eredményeinek közlésén keresztül
- a kisüzemi főzdék magas színvonalú munkájának elismerése
A verseny meghirdetésének köre:
- Házi amatőr sörfőzők (Homebrewing)
- Kisüzemi kézműves sörfőzdék (Craft Brewery) – max. 200 000 HL/év
A Versenyszabályzat a www.sorfesztivalgyula.hu honlapon található. Nevezni a www.sorfesztivalgyula.hu honlapon, a CEBA – 2019 menüpontban történő regisztrációval lehet. A regisztráció 2019. május 6. hétfő, 24.00 óráig tart. A versenyen indulóknak fajtánként minimum 2 liter versenymintát, minimum 4 palackban kell beküldeniük. Egy versenyző 1 kategóriában maximálisan különböző 3 tétellel indulhat. A beküldött mintán fel kell tüntetni a készítő nevét, a sör nevét és fajtáját.
Beküldési határidő: 2019. május 13. 12.00 óra
Nevezési kategóriák:
„A” – Házi sörfőzők kategóriában: 3500 Ft mintánként, 4 minta felett 3.000 Ft mintánként.
„B” – Kisüzemi sörfőzdék kategóriában: 8.000 Ft + ÁFA mintánként, 4 minta felett 6.000 Ft + ÁFA mintánként.
Külföldi nevező esetén mindkét kategóriában: 30 EUR mintánként, 4 minta felett 20 EUR.
Az érzékszervi zsűrizés időpontja: 2019. május 16-17.
Helyszín: Panoráma Hotel – Étterem, 5600 Békéscsaba, Gyulai út 84.
A verseny 20 alapkategóriában kerül meghirdetésre, a bírálat 50 pontos bírálati rendszerben történik. A bírálat hazánkban egyedülálló módon számítógépes rendszer szerint fog történni, minden bíráló egyénileg végzi a minták érzékszervi vizsgálatát.
A versenyzők az eredményhirdetést követő 30 napon belül kapják meg a minta minősítéséről
készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével.
A versenyre benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el.
Mindezeken felül mindkét kategóriában Grand Champion győztest hirdetünk.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2019. június 7-10. között kerül sor a „Gyulai Kézműves Sörfesztivál” elnevezésű rendezvény keretében, a lehető legnagyobb országos és nemzetközi sajtónyilvánossággal.
Kérdéseikkel kapcsolatban keressék Szabó Adriennt a +36-30/516-31-51-es telefonszámon, vagy az adrienn.szabo@sorfesztivalgyula.hu e-mail címen.