Elindult a nevezés a Central European Beer Awards – 2019 nemzetközi sörversenyre!

CENTRAL EUROPEAN BEER AWARDS
2019 NEMZETKÖZI SÖRVERSENY
A GYULAI KÉZMŰVES
SÖRFESZTIVÁLON!

2019. június 7-10. között második alkalommal kerül megrendezésre a Kézműves Sörfesztivál Gyula városában.

Célunk, hogy magas színvonalú programokkal, hazai és határon túli kézműves sörfőzdékkel, Gyula turisztikai hírnevéhez méltó módon rendezhessük meg e fesztivált.

Ezalatt a négy nap alatt Gyulán a kézművessör-remekek és a street food lesz a figyelem középpontjában. Kevesen tudják, de Gyulán immár 3 évszázados hagyománya van a sör készítésének.

A fesztivál kísérőrendezvényeként kívánjuk megszervezni a „Central European Beer Awards-2019” Sörversenyt, amelyet kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére hirdetünk meg. A verseny célja a kisüzemi kézműves, valamint az otthoni sörfőzése népszerűsítése. A versenyen a kisüzemi sörfőzdék (kereskedelmi forgalomban kapható termékek) és a házi sörfőzők külön kategóriában indulnak.

A verseny célja:

  • A sör, mint az egyik legnépszerűbb ital népszerűsítése határon innen és határon túl
  • A kisüzemi, kézműves sörök népszerűsítése
  • Az otthoni sörfőzés népszerűsítése
  • A kulturált sörfogyasztás népszerűsítése
  • A minőség javítása, a gyártók, termelők saját eredményeinek közlésén keresztül
  • a kisüzemi főzdék magas színvonalú munkájának elismerése

A verseny meghirdetésének köre:

  • Házi amatőr sörfőzők (Homebrewing)
  • Kisüzemi kézműves sörfőzdék (Craft Brewery) – max. 200 000 HL/év

A Versenyszabályzat a www.sorfesztivalgyula.hu honlapon található. Nevezni a www.sorfesztivalgyula.hu honlapon, a CEBA – 2019 menüpontban történő regisztrációval lehet. A regisztráció 2019. május 6. hétfő, 24.00 óráig tart. A versenyen indulóknak fajtánként minimum 2 liter versenymintát, minimum 4 palackban kell beküldeniük. Egy versenyző 1 kategóriában maximálisan különböző 3 tétellel indulhat. A beküldött mintán fel kell tüntetni a készítő nevét, a sör nevét és fajtáját.

Beküldési határidő: 2019. május 13. 12.00 óra

Nevezési kategóriák:

„A” – Házi sörfőzők kategóriában: 3500 Ft mintánként, 4 minta felett 3.000 Ft mintánként.
„B” – Kisüzemi sörfőzdék kategóriában: 8.000 Ft + ÁFA mintánként, 4 minta felett 6.000 Ft + ÁFA mintánként.
Külföldi nevező esetén mindkét kategóriában: 30 EUR mintánként, 4 minta felett 20 EUR.

 

Az érzékszervi zsűrizés időpontja: 2019. május 16-17.
Helyszín: Panoráma Hotel – Étterem, 5600 Békéscsaba, Gyulai út 84.

A verseny 20 alapkategóriában kerül meghirdetésre, a bírálat 50 pontos bírálati rendszerben történik. A bírálat hazánkban egyedülálló módon számítógépes rendszer szerint fog történni, minden bíráló egyénileg végzi a minták érzékszervi vizsgálatát.

A versenyzők az eredményhirdetést követő 30 napon belül kapják meg a minta minősítéséről
készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével.

A versenyre benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el.
Mindezeken felül mindkét kategóriában Grand Champion győztest hirdetünk.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2019. június 7-10. között kerül sor a „Gyulai Kézműves Sörfesztivál” elnevezésű rendezvény keretében, a lehető legnagyobb országos és nemzetközi sajtónyilvánossággal.

Kérdéseikkel kapcsolatban keressék Szabó Adriennt a +36-30/516-31-51-es telefonszámon, vagy az adrienn.szabo@sorfesztivalgyula.hu e-mail címen.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.