Kormos Mihály: “Szeretjük a kihívásokat!”

kormos A képen a Jászberény elleni mérkőzésen instruálja a lányokat Kormos Mihály. Fotó: BRSE

Nehéz időszakban vannak most a Békéscsabai Röplabda SE lányai. Kormos Mihály, a klub szakmai igazgatója szerint a feszített a tempó, sok mérkőzést játszanak hétre, amivel nem könnyű megbirkózni. Viszont a klub mindent megtesz, hogy az eredmények a várakozások szerint alakuljanak.

hirdetés

Egyedül magyar csapatként elvállaltuk azt, hogy a Közép-európai Ligában és a nemzetközi porondon szerepeljünk – mondta el Kormos Mihály. Erre jön még a Magyar Kupa és persze a bajnokság. Több vereséget is elszenvedett a csapat. Viszont általában olyan mérkőzéseken, ahol nagyon kevés kellett volna ahhoz, hogy megforduljon az állás.

hirdetés

A sérülések, a sérült játékosok rehabilitációja is nagyban befolyásolja a csapat munkáját. Kszenija Ivanovics már sérülten érkezett a válogatotti játék után, ez meggyógyult, majd jött egy következő, amin most dolgoznak a szakemberek. Tálas Zsuzsanna teljesen felépült, Ukrajnában a Himik Juzsnyij ellen a CEV-kupa első fordulójában már tudta vállalni a játékot. Több kisebb sérülés van még, de ezeken is dolgoznak. Viszont ezek miatt sok energiát veszített a csapat, volt, akinek többet kellett pályára lépni.

Az is különlegessé tette a szezonkezdést, hogy fiatal magyar tehetségeket igazolt a BRSE. Kevesen vállalnák be azt, hogy ennyi fiatal játékost igazolnak egyszerre. Általánosságban a magyar játékosok bevonása, játszatása mellett tette le voksát a klub. Ezt megerősítette az az új szabály is, hogy minden meccsen legalább két magyar játékosnak a pályán kell lenni minden percben. Kormos Mihály azt is megosztotta, hogy a fiataloknál talán a legnagyobb nehézség, amit le kell küzdjenek, hogy mennyi ideig képesek egyszerre koncentrálni. A rutinosak tudják, mikor pihentessék kicsit az agyukat, majd mikor kapcsoljanak 110 százalékra. Ezt meg kell tanulni mindenkinek.

A szakmai igazgató azt is elárulta, hogy tervezik még bővíteni a keretet, szükség van az erősítésre. Január 31-ig van lehetőség játékost igazolni, bizonyára több csapatnál lesz még mozgás. A magyar játékosokra vonatkozó szabály a BRSE-t annyira nem fogja érinteni, hiszen az Extraliga alakulatait nézve Békéscsabán van véleménye szerint a legtöbb hazai játékos.

A Kormos Mihállyal készült teljes interjút itt meghallgathatják:

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

95 − = 91