Kormos Mihály: “Szeretjük a kihívásokat!”

kormos A képen a Jászberény elleni mérkőzésen instruálja a lányokat Kormos Mihály. Fotó: BRSE

Nehéz időszakban vannak most a Békéscsabai Röplabda SE lányai. Kormos Mihály, a klub szakmai igazgatója szerint a feszített a tempó, sok mérkőzést játszanak hétre, amivel nem könnyű megbirkózni. Viszont a klub mindent megtesz, hogy az eredmények a várakozások szerint alakuljanak.

Egyedül magyar csapatként elvállaltuk azt, hogy a Közép-európai Ligában és a nemzetközi porondon szerepeljünk – mondta el Kormos Mihály. Erre jön még a Magyar Kupa és persze a bajnokság. Több vereséget is elszenvedett a csapat. Viszont általában olyan mérkőzéseken, ahol nagyon kevés kellett volna ahhoz, hogy megforduljon az állás.

A sérülések, a sérült játékosok rehabilitációja is nagyban befolyásolja a csapat munkáját. Kszenija Ivanovics már sérülten érkezett a válogatotti játék után, ez meggyógyult, majd jött egy következő, amin most dolgoznak a szakemberek. Tálas Zsuzsanna teljesen felépült, Ukrajnában a Himik Juzsnyij ellen a CEV-kupa első fordulójában már tudta vállalni a játékot. Több kisebb sérülés van még, de ezeken is dolgoznak. Viszont ezek miatt sok energiát veszített a csapat, volt, akinek többet kellett pályára lépni.

Az is különlegessé tette a szezonkezdést, hogy fiatal magyar tehetségeket igazolt a BRSE. Kevesen vállalnák be azt, hogy ennyi fiatal játékost igazolnak egyszerre. Általánosságban a magyar játékosok bevonása, játszatása mellett tette le voksát a klub. Ezt megerősítette az az új szabály is, hogy minden meccsen legalább két magyar játékosnak a pályán kell lenni minden percben. Kormos Mihály azt is megosztotta, hogy a fiataloknál talán a legnagyobb nehézség, amit le kell küzdjenek, hogy mennyi ideig képesek egyszerre koncentrálni. A rutinosak tudják, mikor pihentessék kicsit az agyukat, majd mikor kapcsoljanak 110 százalékra. Ezt meg kell tanulni mindenkinek.

A szakmai igazgató azt is elárulta, hogy tervezik még bővíteni a keretet, szükség van az erősítésre. Január 31-ig van lehetőség játékost igazolni, bizonyára több csapatnál lesz még mozgás. A magyar játékosokra vonatkozó szabály a BRSE-t annyira nem fogja érinteni, hiszen az Extraliga alakulatait nézve Békéscsabán van véleménye szerint a legtöbb hazai játékos.

A Kormos Mihállyal készült teljes interjút itt meghallgathatják:

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.