Tematikus nyílt napon ismerkedhetnek a Gépészetivel

tematikus Nagyon népszerű az intézmény rendészeti képzése is. Fotó: police.hu

Tematikus nyílt napokon, bemutatókon és látogatható órákon ismerkedhetnek a volt Gépészeti aktuális képzéseivel a leendő diákok. Emellett a szakirányok támogatói bemutatják, hol és mit dolgozhatnak a végzett diákok.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma tematikus nyílt napokat szervez, hogy minden érdeklődő diák és szülő megtalálja a neki megfelelő programokat. Az első, december elsejei alkalommal az informatika és gépészet ágazatokkal ismerkedhetnek meg. December 7-én a rendészet és közszolgálat ágazat kerül terítékre. December 15-én pedig mindegyik, erre azoknak érdemes eljönni, akik a korábbi kettőről lemaradtak.

Az igazgatói tájékoztató után bemutatók következnek. Az érdeklődő szülők és fiatalok végigjárhatják az adott képzéshez kapcsolódó szaktantermeket. Nyílt órákat is szerveznek, ahova beülhetnek az érdeklődők. A bemutatókban az adott képzés támogatói, például a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei katasztrófavédelem munkatársai vesznek részt. A tagiskola képviselői rendszeresen járnak szülői értekezletekre általános iskolákba, ahol felvázolják a különböző képzéseket. Viszont Maczik Mihály, a tagintézmény igazgatója szerint ezek az alkalmak közel sem nyújtanak olyan élményt, mintha eljönnének a nyílt napokra.

A képzések tekintetében a klasszikus irányok maradnak a 2019-2020-as tanévben is. Gépésznek, szoftverfejlesztőnek, műszaki informatikusnak, vagy éppen rendészeti ügyintézőnek. Az igazgató érdekességképpen megosztotta, hogy utóbbi a lányokat is nagyon érdekli, ami eleinte meglepetést okozott. Korábban ugye a Gépészetiben leginkább fiúk tanultak. Viszont éppen a rendészeti képzéshez fizikai és pszichikai alkalmassági vizsga is szükséges.

A fejlesztések, projektek a BSZC összes tagintézményében fontosak. A Nemes Tihamér tagiskolában az automatizálás, robotika kap nagy hangsúlyt, elsősorban a partnervállalkozások igényei miatt. Ezért jelenleg egy új robotikalabor kialakításán dolgoznak. Az eszközök már megvannak, csak a termet kell megvalósítani. A tervek szerint 10-12 fős csoportok fogják ebben az új laborban a robotika rejtelmeit elsajátítani. Az igazgató itt is kiemelte, hogy a partnerek és a centrum támogatása nagyon fontos. A képzési lehetőségekről az iskola honlapján találnak további információkat.

A Maczik Mihállyal készült teljes interjút itt meghallgathatják:

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.