Kiegyenlítette a Vasas számláját a BRSE – győzelemmel tértek haza

vasas Győztek a csabai lányok a Vasas otthonában. Fotó: BRSE / Facebook

3:0-ra nyerni tudott a BRSE a Vasas Óbuda otthonában vasárnap este. A bajnoki címvédő a nehézségek és a hiányzók dacára is magabiztosan kerekedett felül a listavezető együttesen. Így újabb strigulával bővült a nagy rivális otthonában 2015 tavasza óta tartó győzelmi sorozat.

Eredmény alakulása: 1. szett: 6-8, 14-16, 16-21. 2. szett: 8-6, 13-16, 16-21. 3. szett: 8-7, 16-15, 18-21.

Mindkét csapat megterhelő nemzetközi kupamérkőzést játszott a héten. Kérdéses volt, hogy kinek sikerül jobban a regenerálódás. A hazaiaknál a görög válogatott Dioti, míg a csabaiaknál a montenegrói Ksenija Ivanovic mellett nem léphetett pályára az a Pekárik Eszter sem, aki az ukrajnai CEV Kupa találkozó egyik legjobbja volt. A Vasas októberben hosszú évek keserves és sikertelen próbálkozásai után tudott nyerni Békéscsabán, azonban mindezt nem dimenzionálták túl a Viharsarokban, ahol bíznak benne, hogy ez az arány lesz a tendencia a következő szezonok során is. Ha már a sorozatoknál tartunk, akkor tény az is, hogy a BRSE 2015 tavasza óta minden mérkőzésén sikert aratott a Folyondár utcai csarnokban. Ebbe a sorba kívánt újabb strigulát behúzni a bajnoki címvédő.

Ennek megfelelően 4 pontos villámrajtot vett a BRSE, miután Glemboczki ásszal és Bodnár két óriási blokkal kezdte a mérkőzést. Ezt követően Glemboczki újabb ásszal volt eredményes és a hazaiak kérték ki első idejüket, 0:5. A folytatás 6 hazai és 2 vendég pontot hozott, így 1 egységnyire csökkent a két csapat közötti különbség. Óriási küzdelmet hozott már a találkozó első tíz perce. Molcsányi ismételten felszántotta a parkettát, még Mlinar és Perovic kérlelhetetlenül bombázta az ellenfelet és sikerült 5 pontra feltornázni az előnyt. 10:15-nél ismét a hazaiak kértek időt. A folytatásban ismét nyomott a Vasas, 1 pontra csökkent a különbség és 14:15-nél már Kormos Mihály kért időt.

Aztán Tálas is feliratkozott a pontszerzők közé. Miután feladásra számított a Vasas védelme, ő kegyetlenül leütötte a potya labdát, 16:21. Az első szett végjátékához közeledve rendkívül izgalmas és hosszú labdameneteket láthatott a közönség. Ezekből a hazaiak jöttek ki jobban és 2 egységre faragták a hátrányt, 20:22. Kormos Mihály időkérése után először Medic centertámadásból, majd nyitásból volt eredményes, 21:24. Az első szettlabdát még hárította a hazai gárda, de jött Bodnár és befejezte az első játszmát, 22:25.

A második etap elején felváltva szerezték a pontokat a felek, 3:3. A házigazdáknak sikerült 2 pontos előnyre szert tenniük, főleg csabai hibákat követően, 10:8. Ezt azonban sikerült ledolgoznia a vendégeknek, miután Bodnár egymás után újabb két blokkot osztott ki, 10:10. Perovic támadása után már a BRSE vezetett 1 egységgel, amelyet Jakub Gluszak mester időkérése követett. Molcsányi ebben a periódusban is megmutatta azt, hogy miért is ő Magyarország legjobb liberoja. Szinte bárhova ütötték a piros-kékek a labdát, ő ott volt és összeszedte azokat. Támadásban akadozott a gépezet és egalizálni tudott a hazai csapat, 13:13. Aztán Medic fújt riadót, ismét támadásból volt eredményes, amelyet Tálas lesipuskás megoldása követett, 15:19. A Vasas próbált faragni a hátrányból, azonban Perovic szettlabdához juttatta csapatát, amelyet ő maga értékesített, így 19:25-re lezárva a második játszmát.

Perovic ott folytatta, ahol az előző szettben abbahagyta: ő szerezte a csabaiak első két pontját, 0:2. A folytatásban azonban érkezett 5 hazai egység, így 5:2-nél Kormos Mihály kért időt. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, tapintani lehetett a feszültséget, amely mindkét együttes nyitásánál megmutatkozott, 11:11. A Vasas ismét életre kelt, de mégis a csabai játék szépségének tapsolt mindenki a Folyondár utcai csarnokban, hiszen egy elérhetetlen labdát mentett meg a Molcsányi-Szpin páros, amelyből nem sikerült a pontszerzés, mégis mindenki vastapssal illette a játékosokat.
A csabaiaknál Medic és Mlinar szállított a pontokat, de az ellenfél átvette a vezetést, 16:15. Ez azonban nem tartott sokáig, 16:18-nál a hazaiak kértek ismét időt, de ez sem segített. Innen már nem volt megállás, Mlinar bombájával 4 szettlabdához jutott csapatunk, amelyből Medic kihasználta az elsőt, és 20:25-re lezárta a harmadik szettet, ezzel beállítva a 0:3-as végeredményt.

A csabai szurkolók lefújás után ismét nagy ünneplésben részesítették kedvenceiket, mint az elmúlt években már annyiszor zúgott a “Mindenki, aki Csabai!” rigmus a Folyondárban.

Kormos Mihály így értékelt: “Köszönjük szurkolóinknak, akik eljöttek és bíztak bennünk az elmúlt időszak gyengébb teljesítményeinek ellenére is. Agresszívan röplabdáztunk, hatalmas akarással. A nyitásaink hatékonyak voltak, illetve kulcsjátékosaink végre úgy röplabdáztak, ahogyan ők valójában tudnak. Ez a győzelem lélektanilag volt fontos a szerdai, Yuzhny elleni visszavágó előtt. Várjuk a szimpatizánsainkat, töltsék meg ismét a Békéscsabai Városi Sportcsarnok lelátóit, hiszünk a továbbjutásban!”

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.