Szabad a vásár! Befejeződött a békéscsabai vásárcsarnok belső felújítása

Fotó: Körös Hírcentrum

Szerda reggel újra megnyílt a békéscsabai vásárcsarnok.

hirdetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által támogatott projektben, mostanra az épület szigetelése, valamint a külső és belső nyílászárók cseréje is megvalósult. Nagy kopásállóságú és csúszásmentes burkolat került elhelyezésre, korszerűsítették a vizesblokkokat, öltözőt és mosdót alakítottak ki. Emellett megújult az épület gépészeti, világítási és elektromos rendszere is.

hirdetés

A kereskedők, már néhány nappal korábban bejárhatták a csarnokot és megkezdhették a visszaköltözést. A vásárlók három hónap eltelte után, ma reggel térhettek be újra az épületbe.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere korábban így nyilatkozott a Körös Hírcentrumnak: „Nagyon fontos ez a változás, hiszen a piac minden elemét szeretnénk felújítani. Sokan fordultak hozzám olyan kérdéssel, hogy a büfésor marad-e, hiszen rengetegen szeretnek ott lángost fogyasztani, sült kolbászt enni. A büfésor és a piac többi területe a felújítás második ütemében újulhat meg, az ezzel kapcsolatos tervezőmunka jelenleg is zajlik. A Városfejlesztési Kft kiválasztotta azt a szakember gárdát, akik a részletes megvalósíthatósági tanulmányt készítik és jövő nyáron lehet dönteni arról, hogy a fejlesztés második üteme, milyen lépéseket, műszaki megoldásokat tartalmazhat” -fogalmazott Békéscsaba polgármestere.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 81 = 88