Szabad a vásár! Befejeződött a békéscsabai vásárcsarnok belső felújítása

Fotó: Körös Hírcentrum

Szerda reggel újra megnyílt a békéscsabai vásárcsarnok.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által támogatott projektben, mostanra az épület szigetelése, valamint a külső és belső nyílászárók cseréje is megvalósult. Nagy kopásállóságú és csúszásmentes burkolat került elhelyezésre, korszerűsítették a vizesblokkokat, öltözőt és mosdót alakítottak ki. Emellett megújult az épület gépészeti, világítási és elektromos rendszere is.

A kereskedők, már néhány nappal korábban bejárhatták a csarnokot és megkezdhették a visszaköltözést. A vásárlók három hónap eltelte után, ma reggel térhettek be újra az épületbe.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere korábban így nyilatkozott a Körös Hírcentrumnak: „Nagyon fontos ez a változás, hiszen a piac minden elemét szeretnénk felújítani. Sokan fordultak hozzám olyan kérdéssel, hogy a büfésor marad-e, hiszen rengetegen szeretnek ott lángost fogyasztani, sült kolbászt enni. A büfésor és a piac többi területe a felújítás második ütemében újulhat meg, az ezzel kapcsolatos tervezőmunka jelenleg is zajlik. A Városfejlesztési Kft kiválasztotta azt a szakember gárdát, akik a részletes megvalósíthatósági tanulmányt készítik és jövő nyáron lehet dönteni arról, hogy a fejlesztés második üteme, milyen lépéseket, műszaki megoldásokat tartalmazhat” -fogalmazott Békéscsaba polgármestere.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.