Advent harmadik vasárnapján újabb gyertya gyulladt meg Kondoroson

advent, kondoros Fotó: Körös Hírcentrum

A Legendák Földje alapítvány szervezésében Advent harmadik vasárnapján újabb gyertya gyulladt meg a főtéren. A hideg ellenére is sok kondorosi jött el az eseményre, aminek végén meleg teával, forralt borral és süteményekkel várták az érdeklődőket.

hirdetés

Vasárnap 17 órakor, Kondoroson a Hősök terén felgyulladt a harmadik gyertya is. Gaál Roland, a Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatalának vezetője nyitotta meg az estét ünnepi köszöntőjével, amiben a fény útmutatásáról, sokszínűségéről beszélt.

hirdetés

„Ha Jézus korából ideérkezne egy ember, biztos vagyok benne, hogy az első útja egy bevásárlóközpontba vezetne. Azért oda, mert az van legjobban kivilágítva, az a legdíszesebb és mikor beér meg van róla győződve, hogy most a modern kor templomába érkezett. Sajnos, nagyon nem tévedne” – mondta. Majd folytatta azzal, hogy manapság, már októberben megérkeznek a karácsonyi díszek az üzletekbe, és nem csak Halottak Napja után.

Szerinte a fény a szívekben kell, hogy kigyúljon, hiszen az az egyetlen biztos hely, amely segít bennünket abba, hogy megtaláljuk az örök ragyogást. Beszéde végén kellemes és elmélyült adventi készülődést és áldott karácsonyt kívánt mindenkinek.

Ezután az Animato Együttes énekelt és Arany Gábor, a Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánia – a Kondorosi Római Katolikus Egyházközösség plébánosa beszédét halhatták a Kondorosiak. Aki a szeretetről, Jézus születésének ünnepléséről beszélt. Természetesen a Bibliából is idézett, majd annak fontosságára hívta fel a figyelmet, hogy ne csak az Adventi készülődés, a Karácsony alkalmával tudjunk örülni, hanem minden nap.

„Az öröm forrása, ujjongás forrása, a hit, remény és szeretet forrása, ugyanaz az Isten, aki azt akarja, hogy valóban szívből tudjunk örülni az ő jelenlétében, a szívünkben, és ne csak most, a mai napon, az Adventi időben és a Karácsonyi időben, hanem életünk minden egyes napján. Legyen Advent egy készület, egy várakozás, ugyanakkor egy boldog találkozás Istennel, a Megváltóval és Üdvözítővel.”

Ezután Paluska Zoltán, a Legendák Földje Alapítvány vezetője megköszönte, Gaál Roland és Arany Gábor beszédét, valamint az Animato együttes fellépését és megkérte az embereket, hogy az öröm jegyében fogyasszák a forralt bort, valamint a teát, melyet a Katolikus Egyház hívei felajánlásában bárki fogyaszthatott. Végül Krajcsovicz Magdolna felhívását hallhatták, aki az emberek sütemény, vagy más adomány felajánlását kérte a gyerekek, rászoruló családok, idősek részére. Az adományok 21-én kerülnek szétosztásra a Kondorosi Petőfi István Általános iskolában, valamint az Öregek Otthonában.

Advent negyedik vasárnapján, december 18-án 17 órától a Petőfi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Kollégium és Zeneiskola tanulóinak karácsonyi műsorát hallhatják majd a Művelődési házban, a Hősök útja 25. alatt, a Kondorosi Csárda mellett.

 

Sz. N.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

38 + = 39