Figyelmesen közlekedjünk a gyalogos-átkelőhelyeknél!

gyalogos

Három gyalogost ütött el egy személygépkocsi Békéscsabán, az Orosházi úton, egy gyalogos-átkelőhelyen. Ketten könnyű sérülést szenvedtek.

Békéscsabán, az Orosházi úton, 2018. december 17-én 13 óra 30 perc körül, egy gyalogos-átkelőhelyen egy személygépkocsi elütött három gyalogost. Az autó vezetője a belső sávban haladt. A külső sávban megállt egy másik személygépkocsi azért, hogy elengedje a nőt és a két gyermeket. A belső sávban haladó autó vezetője azonban nem állt meg, elment az álló jármű mellett és elütötte őket. Az anya és az egyik gyermek megsérült, állapotuk nem súlyos.

hirdetés

A baleset kapcsán a rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy amennyiben szükséges, a gyalogos-átkelőhely előtt meg is tudjanak állni. A kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt megálló jármű mellett meg kell állni és csak akkor lehet továbbhaladni, ha azzal nem sértik meg a gyalogosok elsőbbségét.

Forrás: police.hu

Szóljon hozzá!

48 − 41 =