Gyula város önkormányzata megépítette a paradicsomba vezető utat

Dr. Görgényi Ernő és Kiss Tamásné / Foró: Körös Hírcentrum

Ünnepélyesen felavatták Gyulán a Vécsey Károly és Schweidel József utcákat. A Paradicsomi városrésznek könnyebbséget hozhat a néhány nappal ezelőtt átadásra került út.

hirdetés

Kiss Tamásné, a városrész önkormányzati képviselője, az út átadóján elmondta, tizenöt-tizenhat évvel ezelőtt hallott először arról, hogy kellene egy kivezető út a Paradicsomi lakótelepről, hiszen csak egy utcaszakaszra irányul a kivezetés. Képviselői munkája során, ez volt az egyik fő feladat, amit meg szeretett volna valósítani, így nagy örömére szolgál, hogy végül elkészült az út és átadásra került.

hirdetés

Régi vágya volt ez a paradicsomban élőknek” – kezdte beszédét dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere. Saját forrásból építettük meg, képviselő asszony régóta lobbizott érte, nem vártuk meg, hogy mikor lesz rá pályázati forrás, hanem láttuk, hogy ki tudjuk gazdálkodni az ehhez szükséges összegeket. Egy olyan beruházási hitelt kapott önkormányzatunk, amiből több, hasonló projektet tudtunk megvalósítani. Például a Szent István úti kerékpárutat, a Kosztolányi utca megépítését és ez az út is ebbe a körbe tartozik.

Összesen bruttó 91 millió forintba került a beruházás, ebből épült meg a 264 méter hosszú, 6,5 méter széles út. A csapadékvíz elvezető rendszert is kiépítették, részben nyílt árok, részben pedig zárt rendszer vezeti el a csapadékvizet a (szintén új) csatornába .

Görgényi Ernő hozzátette, mindehhez a közvilágítást is ki kellett építeni. 258 méter hosszan kilenc darab led lámpatest került elhelyezésre. A Paradicsomi lakótelepen 500 lakás van, átlagot számolva, körülbelül 1500 ember számára volt fontos az út megépítése, de alapvetően az egész Paradicsomi városrész az út előnyeit élvezheti majd.

Az a közlekedési tumultus, amely időként kialakult a Paradicsomi ABC-nél, mindenkinek kellemetlen, hiszen a kertvárosi rész és a lakótelepi rész is csak azon keresztül tudott kijutni. Most már azonban van alternatíva, sokkal kényelmesebben és biztonságosabban lehet közlekedni a jövőben” – zárta gondolatait Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

3 + = 6