CEV Kupa: BRSE-diadal Svájcban

svájcban Forrás: BRSE / Facebook

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE csütörtökön este Svájcban a Sm’aesch Pfeffingen ellen lépett pályára a CEV Kupa nyolcaddöntőjében. Nehéz mérkőzésen, de végül békéscsabai győzelem született.

A házigazda csapat pályája nem alkalmas nemzetközi mérkőzések lebonyolítására, ezért a svájci-német-francia hármashatárnál, a Rajna két partján elterülő Bázelben játszották a felek a találkozót. Az ellenfél a 8 csapatos svájci Extraligában jelenleg a második helyet foglalja el, de úgy, hogy 1 mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint az őket 1 ponttal megelőző Dudingen. Érdekesség, hogy a keretükben szerepel a német állampolgárságú, de magyar származású Grózer Dóra.

A BRSE az előző körben a Khimik Yuzhny ellen mérkőzött meg, ahol az ukránok 3:1-es előnyről várták a békéscsabai visszavágót. Ezen december 5-én, egy máig emlékezetes találkozón, óriásit küzdve a csabai lányok 3:0-ra, majd aranyszettben 15:9-re győzve harcolták ki a továbbjutást.

A Pfeffingen csapata hasonló helyzetben volt, ők a belga VC Oudegem ellen mérkőztek meg. Az első mérkőzést a házigazda nyerte Belgiumban 3:1 arányban, majd a visszavágón a svájciak diadalmaskodtak 3:0-ra és a BRSE-hez hasonlóan 15:9-re az aranyszettben, ezzel továbbjutva a legjobb 16 közé – írja a klub honlapján.

A párharc első találkozójával kapcsolatban a klub szakmai igazgatója, Kormos Mihály így látta az esélyeket: „Svájci ellenfelünk dupla fordulót, tehát két mérkőzést játszott hétvégén, pénteken 3:0-ra, még vasárnap 3:1-re tudtak győzni. A bajnokságban 8 csapat szerepel, azonban a játékosok közel 50 százaléka külföldi. Többségben környékbeli országok légiósai, tehát franciák, németek, de nagy számban vannak amerikaiak is . Ami ellenfelünket illeti, náluk több svájci fiatal van, de természetesen légiósok is szerepelnek. Tapasztalt edzőjük van, aki több nagy klubnál is dolgozott már, Andreas Vollmer a német válogatott szövetségi kapitánya volt 2 évig. Hatékonyan nyitnak, magasak, saját játékukat fegyelmezetten és jól játsszák. Ettől függetlenül győzni megyünk Svájcba, elvenni tőlük a hazai pálya előnyét. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében, hiszen a legjobb 8 közé jutással klubunk legnagyobb nemzetközi eredményét ismételnénk meg.”

Valóra is vált a kívánság: a több mint két órás, igen kemény összecsapásban végül 3-2-re a BRSE diadalmaskodott. Ezzel komoly esélyt szereztek a továbbjutásra. A visszavágóra 2019. január 24-én kerül sor Békéscsabán.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.