CEV Kupa: BRSE-diadal Svájcban

svájcban Forrás: BRSE / Facebook

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE csütörtökön este Svájcban a Sm’aesch Pfeffingen ellen lépett pályára a CEV Kupa nyolcaddöntőjében. Nehéz mérkőzésen, de végül békéscsabai győzelem született.

hirdetés

A házigazda csapat pályája nem alkalmas nemzetközi mérkőzések lebonyolítására, ezért a svájci-német-francia hármashatárnál, a Rajna két partján elterülő Bázelben játszották a felek a találkozót. Az ellenfél a 8 csapatos svájci Extraligában jelenleg a második helyet foglalja el, de úgy, hogy 1 mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint az őket 1 ponttal megelőző Dudingen. Érdekesség, hogy a keretükben szerepel a német állampolgárságú, de magyar származású Grózer Dóra.

hirdetés

A BRSE az előző körben a Khimik Yuzhny ellen mérkőzött meg, ahol az ukránok 3:1-es előnyről várták a békéscsabai visszavágót. Ezen december 5-én, egy máig emlékezetes találkozón, óriásit küzdve a csabai lányok 3:0-ra, majd aranyszettben 15:9-re győzve harcolták ki a továbbjutást.

A Pfeffingen csapata hasonló helyzetben volt, ők a belga VC Oudegem ellen mérkőztek meg. Az első mérkőzést a házigazda nyerte Belgiumban 3:1 arányban, majd a visszavágón a svájciak diadalmaskodtak 3:0-ra és a BRSE-hez hasonlóan 15:9-re az aranyszettben, ezzel továbbjutva a legjobb 16 közé – írja a klub honlapján.

A párharc első találkozójával kapcsolatban a klub szakmai igazgatója, Kormos Mihály így látta az esélyeket: „Svájci ellenfelünk dupla fordulót, tehát két mérkőzést játszott hétvégén, pénteken 3:0-ra, még vasárnap 3:1-re tudtak győzni. A bajnokságban 8 csapat szerepel, azonban a játékosok közel 50 százaléka külföldi. Többségben környékbeli országok légiósai, tehát franciák, németek, de nagy számban vannak amerikaiak is . Ami ellenfelünket illeti, náluk több svájci fiatal van, de természetesen légiósok is szerepelnek. Tapasztalt edzőjük van, aki több nagy klubnál is dolgozott már, Andreas Vollmer a német válogatott szövetségi kapitánya volt 2 évig. Hatékonyan nyitnak, magasak, saját játékukat fegyelmezetten és jól játsszák. Ettől függetlenül győzni megyünk Svájcba, elvenni tőlük a hazai pálya előnyét. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében, hiszen a legjobb 8 közé jutással klubunk legnagyobb nemzetközi eredményét ismételnénk meg.”

Valóra is vált a kívánság: a több mint két órás, igen kemény összecsapásban végül 3-2-re a BRSE diadalmaskodott. Ezzel komoly esélyt szereztek a továbbjutásra. A visszavágóra 2019. január 24-én kerül sor Békéscsabán.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 53 = 57