Megszűnik a beiratkozási díj a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban

2019-től megszűnik a beiratkozási díj a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban, Orosházán.

Bár a beiratkozási díj eddig sem volt túlzottan magas (felnőtteknek 1200 Ft/év, diákoknak, nyugdíjasoknak, munkanélkülieknek 600 Ft/év), mégis sokakat visszatartott a könyvtár használattól.

A könyvtár egyébként 2019-ben lesz 70 éves, így a dolgozók a fenntartó születésnapi ajándékaként fogják föl a beiratkozási díj eltörlését. Az orosházi képviselő-testület egységesen támogatta az elképzelést.

A döntés következtében a Justh Zsigmond Városi Könyvtár bevétele kevesebb lesz, ugyanakkor joggal bíznak abban, hogy az ingyenes tagsággal emelkedik a könyvtárhasználók száma, így nő a számítógép-használatból, irodai szolgáltatásokból, könyvtárközi kölcsönzésből származó bevétel is, ezzel együtt a megvásárolt dokumentumokat többen fogják használni, többen fogják kölcsönözni, azaz jobban megtérül minden dokumentumvásárlásra kifizetett forint.

Ennél is fontosabb, hogy miként hat a társadalomra, ha több a könyvtárhasználó, azaz többen olvasnak, művelődnek, kapnak segítséget az internet használattól kezdve a pontos információk megszerzéséig – olvasható a könyvtár honlapján.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.