Hidegfront érkezik az új évvel

hidegfront

Szerda hajnalban erős hidegfront érkezik, mögötte tartós északi-északnyugati áramlással fagyos, sarkvidéki eredetű légtömegek érkeznek – tájékoztatott az Időkép

Meg vannak számlálva az átlagosnál enyhébb időjárás napjai. Alig köszönt be ugyanis az új év, szerda hajnalban markáns hidegfront érkezik. Így szerdára virradóra több helyen várható eső, zápor, a hegyekben és északkeleten, keleten havas eső, hó is hullhat. A front megérkeztével északnyugatira fordul és tovább erősödik a szél, szerdán és csütörtökön nagy területen kell viharos lökésekre számítani.

Szerdán még 2-6 fok várható, csütörtökre azonban jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a maximumok is csak fagypont körül alakulnak, amit az erős, viharos szélben jóval hidegebbnek érezhetünk majd. A front átvonulását követően jelentős mennyiségű csapadékra már nem kell számítani, ugyanakkor a felhőátvonulásokból szerdán és csütörtökön is kialakulhatnak elszórtan hózáporok. Pénteken is marad a hideg téli idő, ismét sokfelé erős lesz a szél. Döntően napos idő lesz jellemző, csak néhol fordulhat elő egy-egy futó hózápor.


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!