Aikido: övvizsgával zárták az évet a csabaiak

aikido Fotó: József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület

békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Aikido Szakosztályában övvizsgával zárták az évet. Az év végén gyakran határoznak így a harcművész klubok.

Az érintetteket Márton Imre 6. danos aikido, 5. danos battodo mester, a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország vezető instruktora vizsgáztatta. Márton Imre régi kedves barátja a Békés megyei harcművészeknek, így örömmel üdvözölte őt a vizsga egy részét megtekintő Shihan Gregor László VII.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke.

A tavalyi sikeres békéscsabai nemzetközi szeminárium is a makói nagymester segítségével jött létre, és pont ez, a Balázs Sándor mester vezette csoport bonyolította le. Már régebb óta készültek a vizsgázók a megmérettetésre. Hiszen egy övvizsgára felkészülés nélkül elmenni nem csak merészség, hanem tiszteletlenség is a harcművészet és a vizsgáztató iránt. A legkisebbektől a magasabb tanuló fokozatúakig tettek sikeres vizsgákat. A megmérettetés nem csak az eséstechnikákról és a pusztakezes támadások védéséről szólt. A bot, kard és kés használatából, és az eszközös támadások védéséből is vizsgáztak a fiatalok. A vizsga folyamán adta át Márton Imre mester a csoport vezetőjének, Balázs Sándor mesternek a díszes oklevelet is, aki a közelmúltban vizsgázott II.danra.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.