Aikido: övvizsgával zárták az évet a csabaiak

aikido Fotó: József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület

békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Aikido Szakosztályában övvizsgával zárták az évet. Az év végén gyakran határoznak így a harcművész klubok.

hirdetés

Az érintetteket Márton Imre 6. danos aikido, 5. danos battodo mester, a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország vezető instruktora vizsgáztatta. Márton Imre régi kedves barátja a Békés megyei harcművészeknek, így örömmel üdvözölte őt a vizsga egy részét megtekintő Shihan Gregor László VII.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke.

hirdetés

A tavalyi sikeres békéscsabai nemzetközi szeminárium is a makói nagymester segítségével jött létre, és pont ez, a Balázs Sándor mester vezette csoport bonyolította le. Már régebb óta készültek a vizsgázók a megmérettetésre. Hiszen egy övvizsgára felkészülés nélkül elmenni nem csak merészség, hanem tiszteletlenség is a harcművészet és a vizsgáztató iránt. A legkisebbektől a magasabb tanuló fokozatúakig tettek sikeres vizsgákat. A megmérettetés nem csak az eséstechnikákról és a pusztakezes támadások védéséről szólt. A bot, kard és kés használatából, és az eszközös támadások védéséből is vizsgáztak a fiatalok. A vizsga folyamán adta át Márton Imre mester a csoport vezetőjének, Balázs Sándor mesternek a díszes oklevelet is, aki a közelmúltban vizsgázott II.danra.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 35 = 39