Elindult a felkészülés a megyei harcművészeknél

felkészülés kick-box Fotó: Gregor László

Az ünnepek elmúltával a Békés megyei harcművész klubok is elkezdték az edzésmunkát. A
cél a felkészülés az új versenyévad kihívásaira.

hirdetés

A Kondorosi Kick-box SE is megkezdte  felkészülés időszakát. Vidám hangulatban telt az év első edzése, amelyet Litauszki László 3 danos mester vezetett.  Az év eleje mindig az alapozásról, az alapvető kondíció megszerzéséről szól. Ennek szellemében kezdtek neki a felkészülésnek – tudtuk meg Gregor László VII. Danos mestertől, aki csapatával, a Lakótelepi SE Seibukan-goshinkai karatésaival is ellátogatott a programra. Ők általában péntekenként Kamuton edzenek. Nem versenyzőkről van szó, hanem önvédelmesekről. Így nagy élményt jelentett nekik a versenyzőkkel történő edzés és egy igazi kick-box edzésbe való  bekapcsolódás.

hirdetés

A jó hangulatot csak fokozta, hogy olyan régi klubtagok is eljöttek és edzettek, mint Zsjak Zoltán mester és Czinkotai János, akik gyermekeikkel jöttek el a tréningre. Mindig nagy öröm régi harcosokkal találkozni, akiknek a lelkesedése töretlen maradt. Az edzés utolsó szakaszában két fiatal versenyző bottal gyakorolt, majd a csapat előtt bemutatták igényes botos formagyakorlatukat, amellyel kiérdemelték a nézők tapsát.

Azért is örömteli ez, mert a kick-box is szeretné a nálunk nem annyira népszerű formagyakorlat versenyeket is népszerűsíteni. Mind a megyei, mind az országos kick-box diákbajnoki döntőn szeretnének a rendezők formagyakorlat versenyt is kiírni. (Mint ismeretes, ennek szervezője a magyar szövetségnél az orosházi kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Puravecz Péter mester.) A közös évadkezdő edzés jó „buli” volt, folytatása következik majd, és ha ilyen hangulat lesz egész évben, akkor mindenki elégedett lehet!

hirdetés

Szóljon hozzá!

48 − = 43