Lélekgyógyító bohócos képeket kapott a gyermekosztály

Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

Balogh Örse festőművész a kórháznak adományozta négy képből álló bohócos sorozatát, ezzel segítve a gyerekek gyógyulását.

Az Orosházi Kórház Csecsemő-és Gyermekosztálya négy poszterképet kapott az orosházi alkotótól január 8-án, amiket dr. Duray Gergő főigazgató és dr. Kováts Anikó főorvos vett át.

A festőművész azért adta alkotásait a kórháznak, hogy azok mosolyt csaljanak az itt gyógyuló beteg gyerekek arcára.
– Hiszem, hogy a bohócos képek megkezdik lélekgyógyító tevékenységüket, ezáltal a testi felépülést is segítik. A gyermeki lélek nyitott, befogadó a szépre, a jóra. Szeretném, ha a gyerekek fantáziája a képek láttán beindulna, egy történet, egy mese teremtődne a bohócok köré. Életre kelnének a képzeletükben, így az én bohócaim segítői lehetnek a gyógyító orvosoknak – fogalmazott Balogh Örse.

Dr. Kováts Anikó főorvos a képeket megköszönve megerősítette, a gyerekek gyógyulását elősegíti az a környezet, ami körülveszi őket.
– Sokféle panasszal fekszenek nálunk a gyerekek, van köztük pszichés- és testi beteg is, hiszem, hogy az ő gyógyulásukban közrejátszanak majd a képek. A bohócok egyébként is fontos szerepet töltenek be nálunk a gyógyításban, hiszen az osztályunkra rendszeresen jár bohócdoktor, aki a képekhez hasonló színösszeállítású ruhákban szokta felvidítani a gyerekeket. Emellett van ovónénink is, aki vélhetően különböző bohócos feladatokat fog adni a gyerekeknek, hogy elterelje figyelmüket a betegségükről és a gyógyulás alatt is alkothassanak – mondta dr. Kováts Anikó.

A Balogh Örse által festett bohócos sorozat négy képből áll, az alkotásokat színes keretben adományozta az osztálynak. A képek hamarosan felkerülnek a falra, így a bohócok megkezdhetik lélekgyógyító munkájukat.

Forrás: Melega Krisztián – sajtóreferens
Orosházi Kórház

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.