Lélekgyógyító bohócos képeket kapott a gyermekosztály

Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

Balogh Örse festőművész a kórháznak adományozta négy képből álló bohócos sorozatát, ezzel segítve a gyerekek gyógyulását.

Az Orosházi Kórház Csecsemő-és Gyermekosztálya négy poszterképet kapott az orosházi alkotótól január 8-án, amiket dr. Duray Gergő főigazgató és dr. Kováts Anikó főorvos vett át.

hirdetés

A festőművész azért adta alkotásait a kórháznak, hogy azok mosolyt csaljanak az itt gyógyuló beteg gyerekek arcára.
– Hiszem, hogy a bohócos képek megkezdik lélekgyógyító tevékenységüket, ezáltal a testi felépülést is segítik. A gyermeki lélek nyitott, befogadó a szépre, a jóra. Szeretném, ha a gyerekek fantáziája a képek láttán beindulna, egy történet, egy mese teremtődne a bohócok köré. Életre kelnének a képzeletükben, így az én bohócaim segítői lehetnek a gyógyító orvosoknak – fogalmazott Balogh Örse.

Dr. Kováts Anikó főorvos a képeket megköszönve megerősítette, a gyerekek gyógyulását elősegíti az a környezet, ami körülveszi őket.
– Sokféle panasszal fekszenek nálunk a gyerekek, van köztük pszichés- és testi beteg is, hiszem, hogy az ő gyógyulásukban közrejátszanak majd a képek. A bohócok egyébként is fontos szerepet töltenek be nálunk a gyógyításban, hiszen az osztályunkra rendszeresen jár bohócdoktor, aki a képekhez hasonló színösszeállítású ruhákban szokta felvidítani a gyerekeket. Emellett van ovónénink is, aki vélhetően különböző bohócos feladatokat fog adni a gyerekeknek, hogy elterelje figyelmüket a betegségükről és a gyógyulás alatt is alkothassanak – mondta dr. Kováts Anikó.

A Balogh Örse által festett bohócos sorozat négy képből áll, az alkotásokat színes keretben adományozta az osztálynak. A képek hamarosan felkerülnek a falra, így a bohócok megkezdhetik lélekgyógyító munkájukat.

Forrás: Melega Krisztián – sajtóreferens
Orosházi Kórház

Szóljon hozzá!

+ 63 = 65