Országos sztrájkot hirdet az MKKSZ

körös, khc, sztrájk

Országos sztrájkot hirdet a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.

Az önkormányzati köztisztviselők, és a kormányzati igazgatásban dolgozó kormánytisztviselők érdekében a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete egyedül, míg a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottak érdekében a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével közösen csaknem 200 ezer munkavállaló érdekében sztrájkot hirdet.

A sztrájk menetét és céljait ismertető sajtótájékoztatót, amelyen bejelenti a sztrájk időpontját, bemutatja a szakszervezetek 3 x 12 pontos követelését, a sztrájk-követelések előkészítésében együttműködő
szakszervezeteket és támogatóit, január 17-én (csütörtökön) tartják Budapesten az MKKSZ központi irodájában.

Amennyiben létrejön az országos közszolgálati sztrájk, leállhatnak az önkormányzatok, a közigazgatás és a szociális ágazat.

Mindeközben a Magyar Dolgozók Szakszervezete január 18-ára (péntekre) 12 órától 16 óráig félpályás útlezárást hirdetett. Ennek helyszíne: Békéscsaba 44-es főút, a TV torony melletti útszakasz. Erről Nika István elnökségi tag tájékoztatott néhány nappal korábban.

Nika István a szombati békéscsabai tüntetésen elmondta, tiltakoznak a munkavállalók számára káros változások ellen.

Ha valaki 400 órát akar dolgozni, csakis azért akar, mert nem tudja eltartani a családját a napi 8 órás munkájából. Azt szeretnénk, ha napi 8 órából meg lehetne élni.

– fogalmazott, majd hozzátette, 19-én ugyancsak a MODOSZ szervezésében, újabb tüntetés lesz a Szent István téren. A Csaba Centertől vonulnak majd 15 órától és több szakszervezeti képviselői is felszólal majd. A tüntetést élőben közvetítjük majd Facebook oldalunkon. Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.